Vuoden 2010 MM-kisoissa Saksan kakkosvahtina toiminut Tim Wiese on äkkirikastunut mies. Kokenut 32-vuotias Bundesliiga-maalivahti oli ajautunut seurassaan TSG Hoffenheimissa täydellisesti sivuraiteelle eikä ollut enää puoleen vuoteen harjoitellut joukkueensa kanssa.

Wiesellä oli Hoffenheimin kanssa kesään 2016 saakka voimassaoleva sopimus. Sopimukseen kirjattujen vuositulojen suuruudeksi arvioitiin yleisesti 3,5 miljoonaa.

Hoffenheim ilmoitti hyvissä ajoin kesällä, ettei Wiesellä ole enää asiaa pelaavaan kokoonpanoon, mutta maalivahti oli tyytyväinen oloonsa seuran VIP-katsomossa. Muun muassa Venäjältä saamiinsa siirtotarjouksiin Wiese antoi järjestelmällisesti kielteisen vastauksen.

Vihdoin eilen saaga saatiin päätökseen ja Hoffenheim ja Wiese sopivat sopimuksen purusta. Seura joutui kuitenkin tekemään mittavan myönnytyksen. Bildin tietojen mukaan Wiese kuittaa erorahana seuralta muhkeat kuusi miljoonaa euroa. Lottovoitto miehelle, jonka viimeisestä ottelusta tulee sunnuntaina kuluneeksi vuosi.

Eläkepäiviinsä valmistautuvan Wiesen kuulumisista voi lukea lisää täältä.