Maajoukkuelegenda Joonas Kolkka odottaa muun jalkapalloväen tavoin tulevana viikonloppuna tapahtuvaa vuoden 2016 EM-kisojen karsintaa.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen on puhunut näistä karsinnoista pitkään oman tähänastisen päävalmennusaikakautensa päätapahtumana.

– Jos asiaa ajattelee noin, niin paineitahan siitä tulee. Itseäni ei haitannut, jos niitä oli, ja pelit kiinnostivat. Toivottavasti se antaa jotain ylimääräistä, kun tajutaan että ihmiset seuraavat ja joukkueesta ollaan kiinnostuneita, tuumii Kolkka SuomiFutis-sivuston erikoishaastattelussa työnantajansa PSV Eindhovenin junioriakatemiassa.

Kolkka kuuluu itse ns. edelliseen pelaajasukupolveen, josta siirtyminen nykyjoukkueeseen ei ollut helppo tilanne joukkueelle. Kolkka itse edustaa sukupolvenvaihdosasiassa koulukuntaa, jonka mukaan peleihin tulisi valita paras mahdollinen joukkue.

– Nyt on valittu pitkän tähtäimen tie. Olemme jo pitkällä, ja nyt tilanne on hyvä. Toivottavasti näissä karsinnoissa saadaan alusta asti pelit toimimaan niin, että kisapaikka olisi todellisuutta, Kolkka tuumaa.

Lisää Joonas Kolkan ajatuksia maajoukkueen menneestä ja tulevasta Panu Markkasen piinapenkissä tällä sivustolla aivan lähiaikoina.

Panu Markkanen, Eindhoven
Twitter: @PanuMarkkanen