Markkasen Mestareiden liiga –ennakko: Tähtihyökkääjät ex-seurojaan vastaan

© Kuva: Getty Images

Mestareiden liigassa on pelaamatta enää neljännesvälieräottelua. Chelsea matkustaa kuumaverisen turkkilaisyleisön eteen kohdatessaan Galatasarayn, ja Schalke isännöi Real Madridia.

Galatasarayn Didier Drogba kohtaa ensimmäistä kertaa vanhan seuransa Chelsean.

Tuulettaako Drogba?

Didier Drogba ehti lunastaa itselleen erittäin pidetyn aseman Chelseassa vuosina 2004-12. Seurahistorian neljänneksi paras maalintekijä juhli seuran mukana Mestareiden liigan voittoa, kolmea Valioliigan mestaruutta ja neljää FA-cupin mestaruutta.

Kaiken kukkuraksi juuri kevään 2012 Mestareiden liigan voitto ratkesi Chelsean eduksi juuri Drogban rangaistuspotkulla. Norsunluurannikkolaisen hyvä vire onkin elintärkeää, mikäli Galatasaray haluaa otteluparista jatkoon.

Toinen ”Galan” megatähdistä eli Wesley Sneijder kohtaa ottelussa Drogban tavoin entisen managerinsa, olivathan Sneijder ja Jose Mourinho samaan aikaan Interissä.

– Galatasaraylla on hyökkäyksessään erityisiä pelaajia. Heillä on paljon hyviä maalintekijöitä. Lähdemme voittamaan, tuumi Mourinho ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessaan.

Galatasaraylle tuo helpotusta kokoonpanoon se, että keskikenttämies Aydin Yilmaz ja puolustaja Gokhan Zan ovat toipuneet nilkkavammoistaan. Chelsea saa mukaan David Luizin, Oscarin ja John Obi Mikelin.

Chelsea on ollut kotonaan tälläkin kaudella erittäin kova, vaikka hävisikin syyskuussa Stamford Bridgellä FC Baselille. Se tarkoittaa sitä, että Galatasaray ei saisi päästää kotonaan vierasmaalia.

Maalinteossa katseet kohdistuvat Drogbaan. Hän on edelleen Euroopan tasolla kovan luokan maalinsylkijä, ja illalla hän ei saa ajatella hankaloittavansa vanhan seuransa eurotaivalta. Toki hän saavutti Chelseassa niin paljon, että maalin tehdessään hän tuskin tuulettaa.

Madrid Saksaan parantamaan saldoaan

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, on Real Madrid voittanut vain yhden viimeisestä 25 Saksassa pelaamastaan euro-ottelusta. Tuokin voitto on jo 13 ja puolen vuoden takaa eli syyskuulta 2000, kun Los Blancos voitti Bayer Leverkusenin vieraissa 3-2.

Realin edellinen Saksan vierailu päättyi Borussia Dortmundin vieraana 1-4 –tappioon, muuta Schalkea vastaan se lähtee suosikkina. Vierasjoukkue on voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien 23 ottelua viimeisestä 27:stä ottelustaan. Sen tappioton putki on juuri tuo mainittu 27 ottelua.

Cristiano Ronaldo palaa Realin kokoonpanoon kärsittyään Espanjan liigassa juuri kolmen ottelun pelikiellon. Panna oli peruja ottelusta Athletic Bilbaota vastaan. Ronaldo kävi ottelussa pienen käsikähmän vihellyksen jälkeen Athletic-kapteeni Carlos Gurpegin kanssa.

– Ronaldo on ollut turhautunut, sillä se mitä tapahtui Bilbaossa ei ollut oikeudenmukaista. Se ei tosin ole enää tärkeää, ja näen hänen tilanteensa tämän ottelun alla samoin kuin ennenkin, kommentoi Realin keskikenttämies Xabi Alonso.

Myös tässä ottelussa kotijoukkueen ykköshyökkääjä kohtaa vanhan seuransa, onhan Schalken Klaas-Jan Huntelaar entinen Madrid-peluri. Drogban tavoin hänen on onnistuttava, mikäli Schalke haluaa laittaa Real Madridin tiukalle.

– Madrid on suosikki, mutta aloitamme kotona aiomme pakottaa heidät kovaan työntekoon, Huntelaar ennakoi marca.com –sivulle.

Schalke ei ole hävinnyt yhtään ottelua joulukuun seitsemännen päivän jälkeen. Viime viikon liigatasapeli Mainzia vastaan oli Schalken tämän kalenterivuoden ensimmäinen voitoton ottelu.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen