Viime kaudella täpärästi vain yhden pisteen turvin Jalkapallon Ykkösessä säilynyt Joensuun JIPPO on vahvistanut kokoonpanoaan kahdella kokeneella pelaajalla. 28-vuotias Petteri Rönkkö teki seuran kanssa jatkosopimuksen ja samanikäinen Jan Berg palaa Joensuuhun vuoden tauon jälkeen.

Petteri Rönkkö siirtyi JIPPO:on jo kaudeksi 2008 pelattuaan sitä ennen Kuopiossa KuPS:ssa sekä Kingsissä. Kaudeksi 2010 hän teki sopimuksen KuPS:n kanssa, mutta siirtyi kesken kauden takaisin JIPPO:on, joten ”Pepe” aloittaa seurassa jo seitsemännen perättäisen kauden.

Keskikentän keskustassa tai hyökkääjänä viihtyvä Rönkkö on pelannut JIPPO:n paidassa eniten Ykkösen otteluita (134) ja tehnyt eniten maaleja Ykkösessä (34), joten hänen kohdallaan voitaneen puhua jo jonkin sortin seuraikonista.

Berg Islannin ja Hollannin kautta takaisin Joensuuhun

Myös Jan Berg on JIPPO-kannattajille tuttu pelaaja: hän on pelannut JIPPO:ssa kaudet 2006 ja 2007, sekä viimeksi syksyllä 2012 viiden ottelun verran. Berg on vasenjalkainen pelaaja, joka viihtyy parhaiten vasemman laitapuolustajan ja topparin tonteilla.

Veikkausliigasta miehellä on kokemusta yhteensä 40 ottelun verran VPS:n ja KuPS:n väreistä.Hänellä on tilillään myös kokemusta hieman eksoottisemmasta sarjasta, Berg nimittäin pelasi kaudella 2013 Islannin pääsarjaa IA Akranesin joukkueessa.

– Alkukaudesta pelasin kaikissa joukkueen otteluissa, mutta kesäkuussa valmentaja vaihtui enkä sen jälkeen pelannut ollenkaan, joten sopimus purettiin heinäkuussa, ”Jorkki” kertoo.

Berg kävi tammikuussa testissä Hollannin kakkossarjan Emmenissä, mutta sopimusta ei syntynyt.

Lähde: JIPPO:n kotisivujen tiedote