AC Oulu on kiinnittänyt yksivuotisilla sopimuksilla kolme tärkeää miestä. Maalivahti David Monsalve, keskikenttäpelaaja Dominic Oppong sekä hyökkääjä Morten Gerster-Peipinen nähdään oululaisseurassa tulevalla kaudella.

25-vuotias Monsalve liittyi AC Ouluun kesken viime kauden. Otteluja kanadalais-kolumbialaiselle veräjänvartialle kertyi 21. Dominic Oppong on puolestaan 28-vuotias keskikenttämies, joka viihtyy parhaiten pohjapelaajana. Pelaaja päätyi Suomeen juuri Monsalven suosittelemana.

– Olemme tarkkailleet Dominicia pitkään Davidin vinkin jälkeen. Hän on todella fyysinen jätkä, mutta osaa ja haluaa pelata meidän näköistä jalkapalloa, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela taustoittaa seuran verkkosivuilla.

– Meillä on pelaajatarkkailussa pienet resurssit, joten Suomen tason tasan tarkkaan tietävät pelaajat ovat meille tärkeitä myös tällä tavalla. Odotan, että Dominic tuo meidän peliin kovuutta, taitoa ja johtajuutta.

Kolmas uusi sopimuspelaaja on maanantai-iltana sopimukseen nimensä kirjoittanut Gersten-Peipinen, joka on harjoitellut ja pelannut joukkueen mukana jo kolmen viikon ajan. 20-vuotias Peipinen ja AC Oulu allekirjoittivat aluksi kesäkuun loppuun saakka ulottovan sopimuksen.

Monsalven, Oppongin ja Gerster-Peipisen sopimusten myötä AC Oululla on kasassa 15 pelaajasopimusta kaudelle 2014.