Krimin konfliktin riepotteleman Ukrainan pääsarjan kärkiottelussa nähtiin sunnuntaina todellinen jalkapallokenttien sankariteko.

Kiovan Dynamon kapteeni Oleg Gusev oli mahdollisesti vaarassa menettää henkessä, mikäli vastustajajoukkue Dnipro Dnipropetrovskin keskikenttäpelaaja Jaba Kankava ei olisi kyennyt toimimaan nopeasti.

30-vuotias ”iki-Dynamo” Gusev törmästi avausjakson puolivälissä rajusti yhteen Dnipron maalivahti Denys Boykon kanssa. Hän sai päähänsä kovan osuman Boykon polvesta pallontavoittelutilanteessa ja menetti tajuntansa heti. Vain tilannetta vierestä seuranneen Kankavan ripeä reagointi esti Gusevia nielaisemasta kieltänsä.

90 A-maaottelua Ukrainan paidassa pelannut Gusev kannettiin lopulta paareilla kentällä tämän jo hieman virottua. Kankava itse jäi tarkastelemaan sormia, joihin ilmeisesti tuli puremajälkiä miehen työnnettyä sormet vastustajansa kurkkuun. Vastustajan pelaajilta Georgian maajoukkuepelaaja Kankava sai välittömästi auliit ja ansaitut kiitokset.

Ottelu päättyi kotijoukkue Dnipron 2-0-voittoon.

Daily Mailin sivuilla on katsottavissa kuvasarja tapahtumaketjusta.