Englannin mestaruussarjassa pelaavan Birmingham Cityn entinen puheenjohtaja ja omistaja Carson Yeung on tuomittu Hongkongissa syylliseksi rahanpesusta. Yeoungin rangaistus kuullaan tuomioistuimessa perjantaina, mutta pahimmillaan miestä uhkaa Daily Mailin mukaan 14 vuoden vankilatuomio.

– Joudun surukseni ilmoittamaan rakkaan seuramme Birmingham Cityn kannattajille ja henkilökunnalle, että entinen puheenjohtamme ja tukijamme Carson Yeung on todettu syylliseksi häntä vastaan esitettyihin syytteisiin. Vakuutan kannattajillemme, ettei tuomiolla ole vaikutuksia seuran päivittäiseen toimintaan, Birmingham Cityn virkaatekevä puheenjohtaja Peter Pannu kommentoi seuran kotisivujen lausunnossa.

Hongkongilaista Yeungia syytettiin viidestä eri rahanpesutapauksesta. Mies kiisti itse syyllisyytensä, mutta oikeuden tuomari piti miehen puolustusta ”valheellisena ja perättömänä”. Rahanpesu tapahtui vuosina 2001-2007 ja koskee yhteensä 55 miljoonaa puntaa (vajaat 77 miljoonaa euroa).

Nyt 54-vuotias Yeung osti Birmingham Cityn lokakuussa 2009 81,5 miljoonalla punnalla. Hän on edelleen seuran suurin osakkeenomistaja, mutta hän luopui luottamustehtävistään helmikuussa oikeudenkäyntiä odottaessaan.

Birmingham voitti Englannin liigacupin vuonna 2011, mutta putosi samana vuonna Englannin Valioliigasta nykyiselle maan kakkossarjatasolle.