Kaikki näytti Australian kannalta mainiolta harjoitusottelussa Ecuadoria vastaan. Socceroos johti Lontoossa pelattua matsia avausjakson jälkeen 3-0 ja joukkueen tuore valmentaja Ange Postecoglou oli saamassa lentävän lähdön maajoukkueuralleen.

Toisella jaksolla kaikki muuttui. Tauolla Matt Ryanin tilalle kentälle päästetty Borussia Dortmundin kakkosvahti Mitchell Langerak ehti olla kentällä vain 12 minuuttia ennen kuin hänet ajettiin ulos vähintäänkin ansaitulla suoralla punaisella. Langerak täräytti Australian johtaessa peliä 3-1 läpipäässyttä Enner Valenciaa tyylipuhtaalla volleylla rintakehään. Tuomarille ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin vetää kortti taskustaan.

Kaikki kolme maalivahtia työn touhussa

Seurannutta rankkaria saapui torjumaan kolmosvahti Brad Jones, joten kaikki kolme aussivahtia pääsivät ottelussa tositoimiin. Juhlaan ei tosin ollut aihetta yhdelläkään, sillä Ecuador onnistui kääntämään Australian turvallisen tuntuisen 3-0-johdon eteläamerikkalaisten 4-3-voitoksi. Voittomaali syntyi vaihtomies Edison Mendezin lapikkaasta ottelun lisäajan toisella minuutilla.

Klassikoksi muodostuneen ottelun raporttia ja lyhyttä videokoostea pääsee silmäilemään tästä linkistä Sydney Morning Herald -lehden sivuilta. Klassikon aineksia omaavan pelin puhutuin tilanne näkyy videolla ajassa 0:40 alkaen.

Molemmat joukkueet pelaavat tulevana kesänä myös MM-kisoissa.

Kuriositeettina mainittakoon, että Langerakin viikate heilahti vain päivää ennen legendaarisen saksalaismaalivahdin Toni Schumacherin 60-vuotissyntymäpäivää. Erinomainen veräjänvartija muistetaan parhaiten surullisenkuuluisasta vuoden 1982 MM-välierästä, jolloin Schumacher taklasi rajulla päällekarkauksella Ranskan Patrick Battistonilta tajun kankaalle.