Legendaarinen hollantilaispuolustaja ja -valmentaja Frank Rijkaard on ilmoittanut lopettavansa uransa valmentajana. Rijkaard on ollut viime ajat vailla työpaikkaa saatuaan potkut Saudi-Arabian maajoukkueluotsin paikalta eikä miehellä ole enää aikomusta palata sorvin ääreen.

– Tällä hetkellä minulla ei ole mitään aikomusta palata valmennustöihin. Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen jalkapallolta saanut, mutta teen mieluummin muita juttuja ja katson pelejä kaikessa rauhassa rupatellen, Rijkaard totesi hollantilaisen Voetbal Internationalin haastattelussa.

51-vuotias Rijkaard ehti valmentaa ennen pestiään Saudi-Arabiassa Hollannin A-maajoukkuetta, Sparta Rotterdamia, viiden kauden ajan FC Barcelonaa sekä lyhyehkön rupeaman Galatasarayssa. Hän johdatti Barcelonan Mestarien liigan voittoon kaudella 2005-2006. Rijkaardin korvasi Barcelonan perässä Pep Guardiola.

Pelaajana Rijkaard voitti Mestarien liigan kaudella 1994-1995 Jari Litmasen tähdittämässä Ajax-ryhmässä. Lisäksi CV:stä löytyy mm. euroopanmestaruus vuodelta 1988, viisi Hollannin-mestaruutta sekä kaksi Italian-mestaruutta.