Teemu Pukki saattaa saada Celticiin jälleen yhden kovan luokan kilpailijan hyökkäyspään minuuteista.

Manchester Unitedissa 18-vuotiaana Valioliigassa debytoinut ja debyyttiottelussaan upean voittomaalin Aston Villan verkkoon huhtikuussa 2009 tehnyt Federico Macheda kiinnostaa kovasti Celticiä.

Italialaishyökkääjä iski maalin myös toisessa pelaamassaan Valioliiga-pelissä Sunderlandin verkkoon. Osuma oli 2-1-voittomaali ja ManU eteni lopulta mestariksi kaudella 2008-09 neljän pisteen erolla seuraavaan.

– Muutamat italialaiset seurat ovat kiinnostuneita, mutta hän haluaa ensisijaisesti jatkaa uraansa ulkomailla ja haluaa seuraan, missä valmennusjohto uskoo häneen. Hän haluaisi jatkaa brittikentillä. Glasgow Rangers on hänestä erittäin kiinnostunut, mutta myös Celtic, pelaajan agentti Giovanni Bia kertoi Express-lehdelle.

Alkusykäyksen jälkeen tuli hiljaisempaa

Machedan urakehitys ei hulppean debyyttinsä jälkeen lähtenyt lentoon ja häntä on lainattu pitkin poikin viime vuosina. Hänen sopimus ManU:n kanssa päättyy kuluvaan kauteen.

– Seura ei ole puhunut jatkosopimuksesta. Hänen seikkailunsa ManU:ssa päättyi Alex Fergusonin lopettamiseen, Bia summasi.

Rangers on talousvaikeuksien jälkeen nousemassa vähitellen takaisin Skotlannin huipulle. Joukkue varmisti jo sarjanousun ensi kaudeksi maan kakkostasolle. Kiipeäminen alkoi nelostasolta toissa syksynä konkurssin jäljiltä. Celtic on puolestaan etenemässä ylivoimaiseen Skottiliigan mestaruuteen.