Saksan maajoukkueen luottohyökkääjien Miroslav Klosen ja Mario Gomezin kärsiessä sitkeästä vammakierteestä liki koko kauden ajan, on päävalmentaja Joachim Löw pakotettu katselemaan muita vaihtoehtoja kärkimiehen tontille. Nyt joukkueeseen onkin nousemassa melkoinen yllätysnimi.

Harva edes aktiivisesti Bundesliigaa seuraavista jalkapallofaneista tiesi ennen kautta juuri mitään Pierre-Michel Lasoggasta. Nyt 22-vuotias Hamburger SV:n hyökkääjä on kuitenkin 12 maalillaan Saksan pääsarjan toiseksi paras saksalainen maalintekijä heti Leverkusenin Stefan Kiesslingin jälkeen. Kiessling ei ole enää aikoihin kuulunut Löwin suunnitelmiin.

Hamburger Morgenpostin mukaan Löw on antanut nuorelle Lasoggalle itseluottamusbuustin kauden loppusuoran lähestyessä. Lehden mukaan valmentaja on jota kuinkin luvannut nuorukaiselle paikan MM-kisakoneessa, mikäli tämä säilyy terveenä ja hyvät otteet jatkuvat loppukaudenkin ajan.

Lasogga keskittyy aluksi putoamistaisteluun

Lasoggan oli tarkoitus debytoida Saksan paidassa maaliskuun alun Chile-ottelussa, mutta lievä jalkavamma esti miehen ensiesiintymisen. Seuraava tilaisuus voi tulla 13.5. maaottelussa Puolaa vastaan, jossa valittuna on jo Saksan alustava MM-joukkue.

– MM-kisoissa pitää olla paikalla sen hetken parhaat pelaajat, ei ”teoriassa” parhaat pelimiehet, lehti kertoo Löwin äskettäin todenneen.

Lasoggalle Löwin lupaus on selkeä piristysruiske loppukautta ajatellen. Päätähtäin on kuitenkin ensiksi Bundesliigan putoamistaistelussa eikä MM-kisoissa.

– MM-joukkueen nimeämiseen on aikaa vielä kuukausi. Toivon tietysti olevani mukana ja että HSV olisi tuolloin kuivilla. Taistelusta tulee silti kiivas, Lasogga puntaroi.