Vuosituhannenvaihteen molemmin puolin jalkapallokenttiä dominoineen Zinedine Zidanen jälkikasvu on tekemäisillään lähiaikoina maajoukkuedebyyttinsä. Sekä Zidanen esikoispoika Enzo että tämän pikkuveli Luca ovat saaneet Ranskan jalkapalloliitolta kutsun maajoukkueeseen.

Ensi viikolla 19 vuotta täyttävä Enzo Zidane Fernandéz kuuluu Ranskan alle 19-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Maalivahtina pelaava 15-vuotias Luca on puolestaan kutsuttu Ranskan alle 16-vuotiaiden edustusjoukkueen ensi viikolla pidettävälle harjoitusleirille.

Pelaajalegendalla on yhteensä neljä poikaa. Enzo ja Luca ovat ehtineet urallaan pisimmälle, mutta myös 11-vuotias Theo ja 8-vuotias Elyaz pelaavat jalkapalloa. Koko konkkaronkka palloilee Real Madridin junioriorganisaatiossa.

Koko veljessarja saisi halutessaan edustaa maajoukkueella myös Espanjaa, sillä Zinedine Zidanen vaimo on kotoisin Espanjasta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ainakin vanhimmat veljet ovat valitsemassa isänsäkin kantaman Ranskan edustusasun.

Nyt 41-vuotias Zinedine Zidane voitti huikealla pelaajaurallaan maailmanmestaruuden, euroopanmestaruuden ja Real Madridin paidassa myös Mestarien liigan.

Palkintokaappi pullistelee erilaisia pystejä, mutta monelle mieleenpainuvin hetki komeasta urasta on silti uran karu päättyminen MM-finaalissa Italiaa vastaan 2006, jolloin ”Zizou” joutui ulosajetuksi puskettuaan Marco Materazzia rintakehään. Nykyisin Zidane toimii Real Madridissa valmennustehtävissä.