Veikkausliigadebyyttinsä lauantaina tekevä Seinäjoen Jalkapallokerho sai kauteen lentävän lähdön juhlittuaan maaliskuun lopussa Liigacupin voittoa. Seitsemästä Liigacup-ottelustaan se hävisi vain yhden. Finaalissa kaatui makeasti paikallisvastus VPS Seinäjoella pelatussa ottelussa.

Neljännen kautensa SJK-paidassa aloittava Matti Lähitie vakuuttaa, että iloisista harjoitusotteluista huolimatta joukkueella pysyvät jalat maassa ja työnteko on vasta alussa.

– Liigacupin voitto antoi hyvää buustia meidän itseluottamukselle, mutta ei mikään muutu sen takia. Päivittäinen työn tekeminen jatkuu edelleen ja se oli vain sellainen välietappi.

– Se tuo meille uskoa henkisesti, mutta ei muuta mitään, Lähitie toteaa Veikkausliiga-kauden avaustilaisuudessa tekemässämme haastattelussa.

Jalat maassa harjoituspelimenestyksestä huolimatta

Porilaislähtöinen puolustaja kehui Seinäjoella Liigacup-finaalissa vallinnutta tunnelmaa, mutta Rovaniemelle lähdetään pisteiden saalistukseen maltilla.

– Totuimme samalla itse siihen, että yleisöä on paljon ja totutettiin yleisöä näihin liigapeleihin. Mutta ensimmäinen peli on Rovaniemellä 12. huhtikuuta ja sitä ennen meillä on nolla pistettä, Lähitie painottaa.

SJK:n seurajohto on asettanut joukkueen debyyttikauden viralliseksi tavoitteeksi sijoille 1-5 yltämisen. Kovan tavoitteen lisäksi jännitettä lisää, että Veikkausliigassa pelaa kaudella 2014 peräti kolme joukkuetta Pohjanmaalta. Lähitie myöntääkin, että parhaan pohjalaisjoukkueen asema on maistuva lisäporkkana.

– Kyllä se on meille lisätavoite. Kilpailu vain lisää kysyntää ja se on myös pelaajille loistava lisä tähän hommaan. Voi sanoa, että jokainen peli on merkityksellinen, mutta nyt tulee vielä lisää niitä ekstramerkityksellisiä Pohjanmaan paikallispelejä.

Heikki Kuparinen, Helsinki