Liverpool hävisi Valioliigan kärkipelissä Chelsealle kotonaan 0-2-lukemin. Ottelun voittomaalin avausjakson lisäajalla teki Chelsea-kärki Demba Ba. Senegalilaishyökkääjä sai pallon ilmaiseksi, kun Liverpool-kippari Steven Gerrard kompuroi kohtalokkaasti pallon kanssa puolustuslinjan tuntumassa Ba karkasi yksin läpi ja ohitti maalivahdin nokikkain matalalla kudilla.

Chelsea lähti otteluun erittäin uuvuttavalla ja puolustusvoittoisella taktiikalla ja joukkue hidasti peliä jokaisen katkon aikana melkoisesti. Taktiikka kuitenkin piti kutinsa ja mestaruustaistelu jatkuu tiukkana.

Chelsea iski vielä toistamiseen lisäajan kolmannella minuutilla toisella puoliajalla. Fernando Torres sekä Willian pääsivät kahdesti läpi maalivahtia vastaan Liverpoolin hyökätessä – jälkimmäinen osui ensimmäisen syötöstä ja loppulukemat kirjattiin 2-0-lukemiin Chelsean eduksi.

Liverpool olisi voitolla ollut erittäin lähellä ensimmäistä liigamestaruuttaan 24 vuoteen.

Tulos Cityn mieleen

Liverpool johtaa Chelseaa yhä kahdella pisteellä ja joukkueilla on enää kaksi pistettä jäljellä. Manchester City, jolla on vielä neljä peliä jäljellä, voi nousta samoihin pisteisiin Liverpoolin kanssa, jos molemmat voittavat loput pelinsä. Cityllä on tällä hetkellä viisi maalia parempi maaliero.

City pelaa ensimmäisen jäljellä olevista otteluistaan sunnuntaina klo 18.10 alkaen vieraissa Crystal Palacea vastaan.