SuomiFutis arvioi: IFK Mariehamn tykittää itsensä mitaleille

IFK Mariehamn sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa neljänneksi, jo toista kertaa peräkkäin.

Joukkue oli tehokas hyökkäyspäässä vaikka mm. Petteri Forsell oli pitkään sivulla keskikesästä ja vielä hänen lainasopimuksensa päättyi elokuussa. Joukkue sai hankittua hyviä täydennyksiä kesällä ja nyt joukkueeseen rakennettu yhä kovempaa arsenaalia juuri maalinteko-osastolle.

Kesken viime kauden tullut Luis Solignac teki 10 otteluun peräti kuusi maalia ja hän on vahva ehdokas jopa liigan maalikuninkaaksi. Forsell on jälleen kiinteästi seuran vahvuudessa ja hyökkäyspelotetta luovat myös nopea jamaikalainen Dever Orgill, brassi Diego Assis sekä ruotsalainen Josef Ibrahim.

Puolustus kuntoon = mitali

Saarelaisten heikko kohta löytyikin toisesta päästä. Kesän 2012 liigan parhaisiin maalivahteihin kuulunut Simon Nurme missasi viime kauden lähes kokonaan loukkaantumisen vuoksi ja muutenkin puolustuspelaaminen oli epävarmaa – joukkue päästi liigassa toiseksi eniten maaleja. Heikompi saldo oli vain Ykköseen pudonneella heittopussilla JJK:lla.

Puolustuksessa Jani Lyyski on johtohahmoja ja saa rinnalle Ruotsin pääsarjassa yli 100 ottelua pelanneen ruotsalaiskapverdeläisen Bobbie Friberg da Cruzin, jonka toivotaan osaltaan tiivistävän oman pään peliä.

Pekka Lyyski ei petä!

Päävalmentajana vuodesta 2002 seuraa johtanut  Pekka Lyyski lupaili Veikkausliigan avausinfossa, että joukkue pyrkii yhä olemaan tehokas – ehkä jopa puolustuksen kustannuksella! – kunhan voittotilin saldo kasvaa.

Lyyski on muuten Euroopan kolmanneksi pisimpään samaa seuraa luotsannut päävalmentaja ammattilaissarjoissa. Hän on nostanut seuran alasarjoista liigan kärkipäähän joukkueeksi vuodesta toiseen.

HJK:n kanssa joukkueen ei voi uskaltaa luvata taistella mestaruudesta, mutta joukkue kuuluu tasaiseen ryppääseen ykkösen takana. Mitaliainesta!

Joukkue ei kestä valtavia määriä loukkaantumisia, kuten ei mikään muukaan joukkue liigassa ykkössuosikkia lukuun ottamatta.

Katso tästä SuomiFutis-sivuston arvio joukkueen sijoituksesta tulevalla kaudella.