Vuoden 2018 MM-kisaisäntä Venäjä on päättänyt antaa osan peleistään Suomen maankamaralle. Alun perin Sotshissa pelattavaksi suunnitellut ottelut siirretäänkin Helsinkiin.

Palloliitossa laitettiin sauna päälle ja avattiin kuohuviinipullo, kun tieto kiiri toimistoon asti. SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan päätöksen taustalla on suomalaisten futisvaikuttajien lämpimät suhteet Venäjän suuntaan.

– Kun tieto Venäjän kisaisännyydestä tuli, aloimme miettiä, kuinka me voimme Palloliitossa parantaa suhdettamme itänaapuriimme. Syntyi äärimmäisen salainen projekti nimeltään Venäjän pikkuveli, hyvin asiasta perillä oleva lähde kertoi sivustollemme.

– Venäjän pikkuveli -projektin tarkoituksena oli vakuuttaa venäläiset siitä, että Olympiastadion on remontin jälkeen kilpailukykyisempi verrattuna Sotshin historiattomiin rakennelmiin.

Sotshi oli lopulta helppo vaihtaa Helsinkiin geopoliittisiin intresseihin vedoten. Helsingissä on runsas venäjänkielinen pohja, ja Venäjän hallinnossa voidaan tuon päätöksen avulla turvata näiden hengenheimolaisten asema.

– Näiden kisojen myötä vaarannamme käytännössä Suomen itsemääräämisoikeuden, mutta samalla Palloliitossa uskomme, että tämä vahvistaa meitä futisyhteiskuntana. Laitoimme nämä asiat puntariin. Valinta oli lopulta yhtä kirkas kuin edessä oleva juomani, korkea taho liitosta murjaisi salaisessa tapaamisessa.

Koska Suomesta tulee yksi kisojen järjestäjistä, saa Suomi luonnollisesti paikan kisoihin. Suomi ottaa Espanjan paikan, koska Fifan linjauksen mukaan ”se maa on voittanut jo kylliksi vähään aikaan”.

Tieto kisapaikasta on saanut monet jo lopettaneet futaajat pyörtämään päätöksensä. Sami Hyypiä, Miika Juntunen ja Aulis Rytkönen ovat kaikki ilmoittaneet olevansa valmiita edustamaan sinivalkoisia vielä kerran.