Veikkausliigassa on huomenna edessä mielenkiintoinen kohtaaminen monellakin tapaa.

Sarjakärki-MYPA, sarjakakkonen HJK. Vastakkain nimekkäät valmentajat Antti Muurinen ja Mika Lehkosuo. Muurinen palaa nyt Töölöön vuosien tauon jälkeen toisen seuran kuin Klubin luotsina.

Helsinki ei ole vierailla helppo paikka. Miten MYPA aikoo hakea sieltä pisteet?

– Tänne pitää haluta tulla pelaamaan eikä pelkäämään, Muurinen painotti keskiviikon infotilaisuudessa Helsingissä.

Hän intoutui muistelemaan myös omia aikojaan Klubin peräsimessä.

– Kun istuin HJK:n penkin päässä niin joskus mietin, että totta kai joukkue on erinomainen. Suuri osa pelaajista on ainakin lähellä maajoukkuetasoa. Se on tietysti vahvuus, mutta voin sanoa näin jälkeenpäin myös sen, että paineet voittaa aina ovat mielettömät. Melkein on niin, että jos jo ekalla puoliajalla ei ole tilanne 1-0 tai 2-0, niin se on vähän huono suoritus.

Yksittäisessä pelissä Muurinen kuitenkin näkee vierailijoiden sauman – pitkän kauden aikana HJK kehittyy aina, mutta yhdessä ottelussa kaikki on mahdollista.

– Meille tuli juuri varmistus pääsystä Eurocupeihin (uutinen). Se on meille valtavan iso asia, ja HJK:n kohtaaminen on tietynlainen Eurocup-tilaisuus meille, koska se on paha vastustaja, Muurinen pohdiskeli.

Sexy football -koutsin maine ei ole miehestä karissut Myllykoskellakaan: joukkue johtaa sarjaa, vaikka se on päästänyt toiseksi eniten maaleja! Toki myös tehtyjä on ylivoimaisesti eniten.

HJK on pelannut uuden valmentajansa Lehkosuon alaisuudessa tulosten puolesta vakuuttavasti. Cupissa ja sen jälkeen liigassa yhteensä neljä peliä, neljä voittoa, maaliero 7-0.

Mitä Muurinen ajattelee HJK:n yksinoikeudella käyttämästä erilaisesta pelipallosta? Lue tästä!

HJK-MYPA Helsingissä 16.5. klo 18.30.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant