Saksan Bundesliigan putoamistaistelun ratkaisut jäivät ensi lauantaina pelattavalle päätöskierrokselle. Ainoastaan neljänneksi viimeisenä ollut VfB Stuttgart varmisti sarjapaikkansa tappiostaan (Wolfsburgia vastaan 1-2) huolimatta, sillä sarjan jumbokolmikko jäi svaabien tavoin ilman pisteitä.

Putoamiskarsintaan matkalla oleva Hamburger SV joutui nöyrtymään kotikentällään maalein 1-4 mestariryhmä Bayern Müncheniä vastaan. HSV:n ainokaisesta vastasi kauden kirkkain valopilkku Hakan Calhanoglu. Bayern-katsomossa nähtiin sarkastinen kannanotto HSV:n kotisivuilla olevaan laskuriin, joka laskee hampurilaisten Bundesliigassa viettämää aikaa.

HSV on ainoa seura, joka on osallistunut Bundesliigaan sarjan historian kaikilla kausilla. Nyt putoaminen on kuitenkin lähellä, sillä niin kaoottisessa tilassa sen pelaajisto, seurajohto ja jopa fanipohja tuntuu olevan. Tänään turhautuneen HSV-fanit heittelivät pulloja Bayern-fanien katsomoon ja ottivat yhteen poliisin kanssa katsomossa.

Pisteen HSV:tä perässä oleva Nürnberg hävisi kotikentällään Hannoverille maalein 0-2. Yritteliäs Nürnberg loi paljon tilanteita, mutta tuloksena oli kuudes peräkkäinen tappio. Tappioputki on seurahistorian pisin 30 vuoteen.

Viime kauden sarjanousija Eintracht Braunschweig on esittänyt kolmikosta selvästi pirteimpiä otteita. Braunschweig laittoi myös Augsburgin ahtaalle ja vain maalivahti Marwin Hitz piti huolen isäntien nollasta. Ottelun loppu oli braunschweigilaisittain todella katkera, sillä Raul Bobadilla ampui Augsburgin 1-0 -voittomaalin vasta lisäajan neljännellä minuutilla.

Häntäpään kolmikko lähtee päätöskierrokselle vain pisteen erolla toisistaan. Kukin taistelee suoran putoamisen vaihtumisesta putoamiskarsintaan vieraskentällä. HSV vierailee Mainzissa, Nürnberg Schalken vieraana Gelsenkirchenissä ja Braunschweigin Hoffenheimin kotikentällä Sinsheimissa.

Bundesliigan toiseksi viimeisen kierroksen tulokset:

Borussia Mönchengladbach-Mainz 3-1
Braunschweig-Augsburg 0-1
Borussia Dortmund-Hoffenheim 3-2
Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 0-2
Freiburg-Schalke 0-2
Hamburger SV-Bayern München 1-4
Nürnberg-Hannover 0-2
Stuttgart-Wolfsburg 1-2
Werder Bremen-Hertha Berlin 2-0