Kisaisäntä Brasilia julkisti ensimmäisenä jalkapallon mahtimaana joukkueensa kesän MM-kisoihin. Brasilialla löytyy totuttuun tapaan laatua jokaiselle pelipaikalle ja joukkuetta pidetäänkin aiheesta yhtenä turnauksen suurimmista voittajasuosikeista.

Brasilian 65-vuotias päävalmentaja Luiz Felipe Scolari valitsi jo tässä vaiheessa lopullisen 23 pelaajan miehistönsä. Kenties yllättävin nimi ryhmässä on Napolin toppari Henrique.

Viisi maailmanmestaruutta voittaneen Brasilian johtotähti kisoissa on Barcelonan taituri Neymar, mutta myös puolustuksesta ja keskikentältä löytyy mukavasti laatua. Ehkä pieni kysymysmerkki muutamiin muihin huippumaihin verrattuna on Seleçãon maalivahtipeli.

Moni Brasilian fani toivoi varmasti näkevänsä kisoissa taiturimaiset Ronaldinhon ja Kakán, mutta heidän kohtalonsa oli jäädä syrjään. Myös Bayern-puolustaja Rafinhan vahva kausi jäi palkitsematta. Myös Atlético Madridin puolustajat Filipe Luis ja Miranda kuuluvat merkittäviin poisjätettyihin.

Brasilia pelaa MM-kisoissa samassa lohkossa Meksikon, Kroatian ja Kamerunin kanssa. Se kohtaa kisojen avausottelussa Kroatian 12.6.

Brasilian MM-joukkue:

Maalivahdit:
Jefferson (Botafogo)
Julio Cesar (Toronto)
Victor (Atlético Mineiro)

Puolustajat:
Dani Alves (Barcelona)
Dante (Bayern München)
David Luiz (Chelsea)
Henrique (Napoli)
Maicon (AS Roma)
Marcelo (Real Madrid)
Maxwell (PSG)
Thiago Silva (PSG)

Keskikenttä:
Bernard (Skakhtar Donetsk)
Fernandinho (Manchester City)
Hernanes (Inter Milan)
Luiz Gustavo (Wolfsburg)
Oscar (Chelsea)
Paulinho (Tottenham)
Ramires (Chelsea)
Willian (Chelsea)

Hyökkääjät:
Fred (Fluminense)
Hulk (Zenit)
Jô (Atlético Mineiro)
Neymar (Barcelona)