Manchester City ja PSG etunenässä ovat saaneet kovan rangaistuksen UEFA:lta taloudellisen reilun pelin säännösten (Financial Fair Play) rikkomisesta.

City sai noin 50 miljoonan punnan (n. 60 milj. euroa) sakon, mikä tosin ei juurikaan tunnu miltään miljardööriomistajien kassassa.

Kovempi rangaistus on UEFA:n asettama rajoitus ensi kauden eurojoukkueeseen. Seura saa nimetä kilpailuun vain 21 pelaajan listan normaalin 25 sijaan.

Viime vuonna seura tosin nimesi vain 23 pelaajan ryhmän, joista 21 pelasi europeleissä. Näin ajateltuna seuralle ei näyttäisi tuleva nsuurta ongelmaa rangaistuksesta, mutta mm. loukkaantumisten vuoksi voi tämä vaikuttaa ratkaisevilla hetkillä seuran pelilliseen tasoon.

PSG on saanut periaatteessa samanlaisen rangaistuksen eli sakon ja saman rajoituksen ensi kauden joukkueeseen. Myös Zenit Pietari, Rubin Kazan ja Anzhi Mackhachkala, Galatasary, Bursaspor, Trabzonspor sekä Levski Sofia ovat rangaistu vastaavasti.

Lähteet BBC, Manchester Cityn verkkosivut