Vakuuttavasti MM-kisoihin edennyt ja lohkoarvontojen ykköskoriin päässyt Sveitsi on julkistanut MM-kisajoukkueensa. Monien kisojen mustana hevosena pitämä Sveitsi luottaa pitkälti Bundesliiga-pelaajiin, mutta muutama kova tekijä jäi rannallekin.

Ottmar Hitzfeldin valmentaman ryhmän avainpelaajia ovat Wolfsburgin maalivahti Diego Benaglio, Napolin Gökhan Inler ja Bayern-tähti Xherdan Shaqiri. Napolista on mukana peräti kolme pelaajaa.

Joukkueesta löytyy myös useita tällä kaudella läpilyöneitä pelaajia, kuten suurseurojen tavoittelemat puolustajat Ricardo Rodríguez ja Fabian Schär sekä Valentin Stocker. Myös Bundesliigassa maaleja paukutelleiden Josip Drmicin ja Admir Mehmedin tulivoimaan on kova luotto.

Taannoinen huippulupaus Eren Derdiyok (Leverkusen) ei enää mahtunut tasokkaaseen hyökkääjistöön. Myös Augsburgin maalivahdin Marwin Hitzin ja Eintracht Frankfurtin pitkäaikaisen kapteenin Pirmin Schweglerin kohtalo oli jäädä rannalle. Armoa ei herunut Baselin Fabian Freillekaan.

Sveitsin joukkue on erittäin nuori, mutta potentiaalinen. Alkulohkossaan se kohtaa Ranskan, Ecuadorin ja Hondurasin.

Sveitsin MM-kisajoukkue:

Maalivahdit: Diego Benaglio (Wolfsburg), Roman Bürki (Grasshoppers), Yann Sommer (Basel)

Puolustajat: Johan Djourou (Hamburger SV), Michael Lang (Grasshoppers), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Fabian Schär (Basel), Philippe Senderos (Valencia), Steve von Bergen (Young Boys Bern), Reto Ziegler (Sassuolo)

Keskikenttä: Tranquillo Barnetta (Eintracht Frankfurt), Valon Behrami (Napoli), Blerim Dzemaili (Napoli), Gelson Fernandes (Freiburg), Gökhan Inler (Napoli), Xherdan Shaqiri (Bayern München), Valentin Stocker (Basel), Granit Xhaka (Mönchengladbach)

Hyökkääjät: Josip Drmic (Nürnberg), Mario Gavranovic (Zürich), Haris Seferovic (Real Sociedad), Admir Mehmedi (Freiburg)