Saksan maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw on jo kutistanut MM-kisoihin valmistautuvaa pelaajaryhmäänsä. Ryhmästä pudotettiin neljä miestä, mutta samalla mukaan pääsi yksi uusi pelaaja.

Löwin alun perin valitsemasta 30 pelaajan ryhmästä putosivat Schalke-nuorukaiset Max Meyer ja Leon Goretzka, Augsburgista Mönchengladbachiin siirtyvä laitahyökkääjä André Hahn sekä kokenut laitapuolustaja Marcell Jansen. Suurin yllätys oli 28-vuotiaan Jansenin pudottaminen.

– Marcell on toipunut maaliskuun Chile-ottelussa saamastaan vammasta, mutta hänen pelikuntonsa ei ole vielä optimaalinen. Hänellä on ollut sittemmin vain vähän otteluita eikä pelirytmi ole siksi kohdallaan, Löw perusteli Jansenin karsimista.

Saksa kohtasi eilen illalla Puolan maaotteluhistoriansa nuorimmalla joukkueella, sillä poissa olivat yhä kaikki Bayern Münchenin, Borussia Dortmundin ja Arsenalin pelaajat. Yksi pelaaja teki Löwiin niin suuren vaikutuksen, että hän matkustaa joukkueen mukana harjoitusleirille Etelä-Tiroliin 21. toukokuuta.

Christoph Kramer on tehnyt erinomaisen vaikutuksen harjoituksissa ja Puola-ottelussa. Meillä on keskikentällä joitakin pelaajia, joilla on pikkuvammoja tai jotka ovat olleet pitkään poissa. Otamme siksi kaiken varalta ylimääräisen vaihtoehdon mukaan harjoitusleirillä, Löw sanoi Mönchengladbachin 23-vuotiaan debytantin valinnasta Süddeutsche Zeitungissa.

Kramer voidaan nimetä mukaan MM-kisajoukkueeseen vain, mikäli joku jo valituista pelaajista joutuu jäämään loukkaantumisen takia sivuun.