Italia upotti Englannin mahtiottelussa! – Mario Balotelli nousi esiin tärkeässä paikassa!

Italia kukisti Englannin huippuvauhdikkaassa B-lohkon ottelussa 2-1-lukemin.

Ottelun kaava kävi heti ilmi. Englanti painoi vauhdilla kohti Italian päätyä laitojen kautta, Italia pyrki hidastamaan peliä ja hakemaan tilaa asteittain etenemällä.

Ensimmäiset huippupaikat tulivat Englannille. Kymppipaikalla esiintynyt Raheem Sterling, 19, ampui vain niukasti ohi etuyläkulmasta alle viiden minuutin pelin jälkeen.

Hetki myöhemmin Jordan Hendersonkin pakotti Italian maalille Gianluigi Buffonin loukkaantumisen vuoksi nostetun Salvatore Sigirun huipputorjuntaan.

Englannin kolmas hyvä tilanne tuli, kun Danny Welbeck jallitti oman vartijansa ja eteni maalille. Keskitys kohti vapaana olevaa pelikaveria kimposi Italian topparista Andrea Barzaglista kuitenkin ohi maalin. Tässä vaiheessa ottelua oli reilu 20 minuuttia pelattu.

Italia meni johtoon, Englanti kontrasi heti

Italian vuoro oli kuitenkin onnistua ensin maalinteossa, kun 35 minuuttia oli takana. Joukkue pelasi lyhyen kulman, missä pallo pelattiin lopulta takaviistoon Andrea Pirlolle. Tämä päästikin pallon vierimään Claudio Marchisiolle, joka latasi pienen asettelun jälkeen pallon voimalla alakulmaan.

Englanti iski kuitenkin nopeasti perään. Pirteästi esiintynyt Sterling löysi Wayne Rooneyn vapaana vasemmalla. Tämä lähetti tarkan poikittaissyötön takatolpalle, missä Daniel Sturridge kiiti tarjoilusta maalilla. Osumien välillä ehti kulua vain kaksi minuuttia.

Avauspuoliajan lopussa Italia hätyytteli vielä Englannin maalia toden teolla. Mario Balotelli oli nostaa pallon pienestä kulmasta sisään yli maalivahdin Phil Jagielkan kuitenkin puskiessa pallon selville vesille maaliviivalta. Lisäajalla Antonio Candreva ampui vielä tolppaan.

Balotelli ratkaisijana

Avausjaksolla loistopaikan hukannut Balotelli nousi ottelun ratkaisijaksi 50. minuutilla. Italia nousi vasemmalta hyvin. Antonio Candreva lähetti oikealta upean keskityksen takatolpalle, mistä hulivilihyökkääjä sai painettua hyvän ja voimakkaan puskun kohti alakulmaa ohi ex-seurakaverinsa Joe Hartin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Wayne Rooney oli lähellä tasoittaa, kun mies sai pallon paitsion rajamailla. Veto kohti tyhjää etukulmaa suuntautui kuitenkin niukasti ohi.

Heti perään Italian laitapakki Matteo Darmian on noussut kuin varkain Englannin alueelle, mutta haltuunotto jää jalkoihin eikä mies saa laukausta aikaan viidestä metristä ennen purkua.

63. minuutilla Italian Sirigu torjuu mainiosti hetki aiemmin kentälle tulleen Ross Barkleyn matalan yrityksen takakulmasta sekä Leighon Bainesin vaparin samasta kohdasta 77. minuutilla. Buffonin saappaat tulivat täytetyksi mallikkaasti.

Kuin kirsikaksi kakun päälle Andrea Pirlo on lähellä maalintekoa vapaapotkusta kaukaa lisäajalla. Hart on menossa täysin väärään suuntaan, mutta ylärima pelastaa englantilaisvahdin. Ei maalia, mutta kentän valtias kävi selville tilanteesta.

Lohkon toisessa ottelussa Costa Rica kaatoi yllättäen Uruguayn 3-1-lukemin ja johtaa lohko maalierolla ennen Italiaa.