Arsenalilla jo loukkaantumishuolia ennen Mestarien liigan karsintaa – ”Hän pelaa hätätapauksessa”

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa viime kaudella neljänneksi sijoittunut Arsenal pelaa tiistaina 1. osaottelun Mestarien liigan playoff-kierroksella turkkilaista Besiktasia vastaan. Voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen, jonne tykkimiehet ovat yltäneet 16 kertaa peräkkäin aiemmin.

– Haluamme epätoivoisesti jatkoon. Haluamme pelata Mestarien liigassa ja tiedämme kuinka tärkeitä nämä pelit ovat, Arsenal-luotsi Arsene Wenger.

Arsenalilla on jo miehistöongelmia, sillä toppari Laurent Koscielny sekä laitapakki Kieran Gibbs kärsivät vammoista. Täten Arsenal saattaa joutua heittämään maailmanmestaritoppari Per Mertesackerin kehiin, vaikka alunperin miehelle piti antaa vielä pidempi valmistautumisaika kauteen.

Arsenalin saksalaiskolmikko Mertesacker, Lukas Podolski sekä Mesut Özil palasivat harjoitusvahvuuteen vasta viikko sitten.

– Meidän oli alunperin tarkoitus ottaa saksalaiset kokoonpanoon vasta Everton-pelissä ensi lauantaina, mutta hätätapauksessa Mertesacker pelaa tiistaina, Wenger paljasti.

Besiktas sijoittui Turkin sarjassa viime kaudella kakkoseksi ja eteni karsintojen edelliseltä kierrokselta jatkoon kaatamalla Feyernoordin 5-2-yhteismaalein. Joukkueen hyökkäyspelotteena on vielä viime kaudella Chelseassa pelannut Demba Ba.