Liverpool pelaa ensimmäistä kertaa lähes viiteen vuoteen Mestarien liigassa, kun joukkue kohtaa kotikentällään tiistaina Bulgarian mestarin Ludogorets Razgradin lohkovaiheen avauskamppailussa. Liverpool sijoittui viime kaudella kakkoseksi Valioliigassa ja sai suoran paikan lohkovaiheeseen.

Liverpool-luotsille Brendan Rodgersillekin ottelu on erityinen ja ensimmäinen Mestarien liigassa valmentajana.

– Tämä on yksi osa matkassani valmentajana. Tällä tasolla jokainen manageri ja valmentaja haluaa työskennellä. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, koska saan johdattaa tämän erityisen seuran takaisin Mestarien liigaan. Tässä ei ole kyse minusta vaan pelaajista ja seuran kannattajista, Rodgers kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Olemme ansainneet paikan olla täällä. Olemme tehneet kovasti töitä viimeiset vuodet ja nyt meidän pitää jatkaa kehittymistämme. Illasta tulee erityinen. Muistan ensimmäisen otteluni tämän seuran managerina ja olen säilyttänyt pitämäni paidan siitä ottelusta. Se oli Eurooppa-liigan karsintapeli Valko-Venäjällä.

Mestarien liiga on jälleen seuraava askel ja osoitus Liverpoolin paluusta kohti Euroopan huippua.

– Tiistai-illasta tulee erityinen, koska kyse on Mestarien liigasta ja Anfieldistä (kotistadion). Jokainen päivä tämän seuran managerina on minulle suuri kunnia.

– Menestyminen tarkoittaa ensin jatkopaikkaa lohkosta. Otamme kuitenkin ottelun kerrallaan. Kotona tavoittelemme tietenkin vain voittoa. Siitä edelleen tavoittelemme jatkopaikkaa.

Lohkon kaksi muuta seuraa ovat Real Madrid ja sveitsiläinen Basel.