Bayern München teki juuri siirtoikkunan takarajalla yllättävän hankinnan, kun Real Madridin konkari Xabi Alonso siirtyi seuraan.

23-vuotias nuorempi kollega Sebastian Rode, joka siirtyi itse Bayerniin heinäkuussa, tietää saaneen yhden kilpailijan lisää peliminuuteista, mutta kokee hyötyvänsä Alonson tulosta pidemmällä tähtäimellä.

– Hänen tasokkuutensa näkyy heti. Voin vain ottaa opiksi hänen ominaisuuksistaan; esimerkiksi maltista pallon kanssa ja erityisesti pitkistä syötöistään, Rode kommentoi Goal-sivuston haastattelussa.

– Schalke-ottelussa hän varmisti selustaa, jotta pystyin osallistumaan hyökkäyksiin. Hänen auransa tuntee ja vastustajatkin kunnioittavat häntä. Hän on saavuttanut kaiken mahdollisen jalkapallossa. Hänen kokemuksensa tuo turvallisuutta. Kilpailu pelipaikoista on nyt kiivaampaa, mutta olen valmis siihen.

Rode lähestyy jo Saksan maajoukkuetta

Eintracht Frankfurtista itse saapunut Rode on edustanut Saksaa nuorisomaajoukkueissa. Nyt hän uskoo kehittyvänsä Pep Guardiolan alaisuudessa niin, että pystyy nousemaan myös aikuisten tasolla maajoukkuemieheksi kivikovaan Saksan ryhmään.

– Pep vaatii erittäin monimutkaisia asioita pelaajiltaan. Yritän löytää tieni ja selvittää hänen asettamat tehtävät parhaalla mahdollisella tavalla. Olen mielestäni onnistunut siinä tähän mennessä hyvin. Hänellä on ratkaisu jokaiseen tilanteeseen.

– Keskittyminen on kaikki kaikessa harjoituksissa ja hän muistuttaa meitä siitä. Jokaisen täytyy antaa kaikkensa jokainen kerta. Kun sen tekee, voi oppia paljon.