Veikkausliigassa nähtiin ehkä koko kauden paras suoritus sunnuntaina, kun FC Lahden hyökkääjä Ariel ”Tuco” Nguekam reagoi nopeasti vastustajan saadessa kovan tällin Lahti-IFK Mariehamn-ottelussa.

IFK Mariehamnin ruotsalaispuolustaja Bobbie Friberg Da Cruz ja Lahden Henri Toivomäki löivät päänsä yhteen ja ensimmäinen meni tajuttomaksi.

Friberg Da Cruz nielaisi samalla kielensä, minkä Tuco otti pois ja käänsi miehen kylkiasentoon ensiaputaitojensa avulla.

IFK:n leiristä annetaan vilpittömät kiitokset vastustajalle.

– Se oli uskomaton teko. Olemme nöyrästi kiitollisia ja ihailemme tätä taitoa, jota pelaajalla on. Mielestäni Veikkausliigan pitäisi jollakin tavalla nyt huomioida Tucon teko, IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski kommentoi Yle Urheilulle.

Tucon ensiluokkainen toiminta antoi tärkeitä minuutteja varsinaiselle ensiapuhenkilökunnalle. On mahdollista, että toiminnalla pelastettiin jopa pelaajan henki.

Pelaaja kuljetettiin ottelusta sairaalaan ambulanssilla. Seuran kotisivujen mukaan diagnoosiksi tapauksesta tuli aivotärähdys. Lisäksi pelaajalle on olkapäävamma, mikä tutkitaan tarkemmin viikolla.

Viime aikoina vastaavia tapauksia on ollut muitakin. Esimerkiksi mm. finaalissa saksalaispuolustaja Cristoph Kramer sekoili tällinsä jälkeen vielä vartin kentälle ennen pois vaihtoaan. (uutinen).