Viime kauden päätteeksi Ykkösestä Veikkausliigaan nousseen Helsingin IFK:n harjoituksissa on riittänyt menoa ja meininkiä.

Joukkueen luottopuolustajan Matias Hännisen mukaan loppuvuoden harjoituksissa on nähty paljon testipelaajia, joilla on luonnollisesti valtava halu näyttää osaamistaan tähtirintojen päävalmentajalle Jani Honkavaaralle. Taktiikoita ei ole käyty vielä sen enempää läpi, vaan harjoituksissa on panostettu enemmän pelilliseen harjoitteluun.

– Vauhtia ollut älyttömän paljon, järkeä sitten vähän vähemmän. Sinällään ymmärrettävää, sillä mukana on paljon try out-pelaajia, joilla on älyttömän kova näyttöhalu. Ei ole paljon – tai oikeastaan ollenkaan – tarvinnut funtsia mitään pelitapoja, joten treeneissä on vaan annettu mennä, 23-vuotias Hänninen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

HIFK jää keskiviikkona kuukauden pituiselle joulutauolle. Harjoitukset jatkuvat 5. tammikuuta ja Liigacup alkaa sekin jo 20. tammikuuta.

Hänninen aikoo pitää itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa tauon aikana, mutta muistuttaa, että joulu on ennen kaikkea aika levätä ja rentoutua.

– Saadaan luultavasti oma treeniohjelma tauon ajaksi, joten sitä sitten sovelletaan mielensä mukaan. Pitää kuitenkin muistaa lepo, sillä joulu on myös rauhoittumisen aikaa ja silloin voi myös hyvällä omatunnolla syödä ja herkutella, Hänninen sanoo, ja jatkaa:

– Mielen saaminen virkeään olotilaan on myös älyttömän tärkeää, sillä kausi ja erityisesti talvi on todella pitkä.

Hänninen valittiin viime kauden päätteeksi HIFK:n Vuoden pelaajaksi. Hänelle alkava veikkausliigakausi on kuudes punapaitojen riveissä.

Christos Zavros