Aina 1990-luvulta jalkapallomaailman huippuvahteihin lukeutunut Italian maajoukkueen ja Juventuksen ykkösvahti Gianluigi Buffon ei anna suurta toivoa Manuel Neuerille siitä, että MM-voittaja voittaisi FIFA Ballon d’Or eli Kultainen Pallo -palkinnon Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon nenän edestä.

Kolmikko on kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta 23 pelaajan alkuperäiseltä listalta. Voittaja eli vuoden paras pelaaja julkistetaan 15. tammikuuta FIFA:n gaalassa.

– Jotta maalivahti voittaisi tuon palkinnon tänä päivänä, jotain täysin poikkeuksellista pitäisi tapahtua. Usein palkinto ei mene parhaalle pelaajalle vaan pelaajalle, joka on voittanut enemmän otteluita ja joka on ollut ratkaissut tärkeitä peleja, Buffon kommentoi UEFA.com:ssa.

– Luulen Ronaldon voittavan palkinnon. Vaikkei hän olisi edes voittanut Mestarien liigaa, paras pelaaja tietyn jakson aikana ansaitsee palkinnon.

Kultainen pallo annettu kerran maalivahdille

Legendaarinen venäläisvahti Lev Yashin, lempinimeltään musta hämähäkki, on ainoa Ballon d’Or -palkinnon voittanut maalivahti. Tämä tapahtui vuonna 1963. Yashin juhli Neuvostoliiton paidassa EM-kultaa vuonna 1960 ja EM-hopeaa vuonna 1964 sekä olympiakultaa vuonna 1956.

FIFA World Player of the Year -palkinto (1991-2009) ja France Footballin lanseerama Ballon d’Or -palkinto (1956-2009) yhdistyivät vuonna 2010 ja palkinto on kulkenut sittemmin nimellä FIFA Ballon d’Or.