VVV-Venlon ykkösmaalivahti Niki Mäenpää on pettynyt joukkueensa viimeaikaisiin esityksiin Hollannin kakkostasolla.

Venlo ei ole onnistunut voittamaan ainuttakaan joulukuussa pelaamaansa ottelua. Neljästä kamppailusta tuloksena on kolme häviötä ja yksi tasapeli. Joukkueen luottovahti Mäenpää myöntää, että Venlon vire on ollut viime aikoina kehno.

– Kaksi todella huonoa vieraspeliä ja sitten siinä välissä tasapeli – se oli hyvä peli, harmi että ne tasoittivat muutama minuutti ennen loppua. Tipuimme myös cupista. Aika huonosti mennyt tämä syksy, 30-vuotias Mäenpää harmittelee SuomiFutis-sivustolle.

Mäenpää kertoo, että ennen kaikkea vieraspelit ovat olleet Venlolle tällä kaudella todella haastavia. Hän mainitsee erään yllättävän seikan perusteeksi siitä, miksi pelit eivät ole kulkeneet vastustajien stadioneilla.

– Vieraspelit ovat olleet tosi hankalia meille, varsinkin jokainen peli minkä olemme pelanneet nurmella. Täällä on paljon tekonurmia, mutta niistä (nurmella pelatuista peleistä) puuttuu jotenkin sellainen itseluottamus koko joukkueelta siihen omaan pelaamiseen ja tekemiseen. Se pelaaminen ja peli muuttuu ihan erilaiseksi. Se on ollut tämän kauden aikana tosi iso kynnys.

Venlo on 18 pelatun ottelun jälkeen 20 joukkueen sarjassa sijalla 11. Vaikka joukkue ei ole julkisesti kertonut virallista tavoitettaan tälle kaudelle, Mäenpään mukaan koko joukkue haluaa selviytyä vähintään pudotuspeleihin eli sijoille 2-5.

– Olemme tosi alhaalla tällä hetkellä. Seura ei ole sanonut (tavoitteista) mitään, mutta koutsi puhuu ja haluamme joukkueen sisällä vähintään päästä playoffseihin. Kaikki on tietysti omissa käsissä, mutta parantaa pitää, Mäenpää linjaa.

Venlon pelit jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue kohtaa sarjassa kolmanneksi viimeisenä majailevan Fortuna Sittardin.

– Kyllähän meidän pitää saada kolme pistettä siitä, jotta pysytään niin sanotusti ”back on track”. Sitten on puolitoista viikkoa huilia. Toivotaan, että saadaan siitä hyvä peli.

Kolmatta kauttaan Venlossa pelaava Mäenpää on pelannut tällä kaudella 15 sarjapeliä Hollannin kakkostasolla. Hänen sopimuksensa seuran kanssa loppuu tähän kauteen.

Christos Zavros