Virolaisjoukkue FC Levadian riveissä pelaavan Jere Aallikon mielestä vain Meistriliigan kärkijoukkueet ovat verrattavissa Suomen veikkausliigajoukkueisiin.

Syksystä 2013 asti tallinnalaisseura Levadiaa edustanut Aallikko, 20, pääsi kuluvalla kaudella näyttämään osaamistaan seitsemässä Viron pääsarjan ottelussa, joissa hän mahtui avauskokoonpanoon vain kertaalleen. Imatralaislähtöinen nuorukainen keräsi peliaikaa lähinnä seuran kakkosjoukkueen riveissä, mutta huomasi silti, millainen sarja Viron pääsarja Meistriliiga on tasollisesti verrattuna Suomen sarjoihin.

– Top 4-joukkueet ovat verrattavissa Veikkausliigaan, keskitason joukkueet ovat Ykkösen ja sarjan häntäpään joukkueet Kakkosen tasoa. Jos vertaa kärkeä ja häntäpäätä, siinä on iso ero, Aallikko kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Aallikko kuvailee pääsarjan pelejä fyysiseksi, mutta muistuttaa, ettei missään sarjassa selviä näinä päivinä ilman kovaa vääntämistä ja taistelemista kentällä.

Tällä hetkellä Aallikko valmistautuu Virossa pelattavaan sisähalliturnaukseen. Perinteikäs tapahtuma on ollut viime vuosien ajan jalkapallokausien huipentuma, joka pelataan joulun ja uudenvuoden välissä.

– Se on ollut tapana muutaman vuoden ja siitä on muodostunut sellainen perinne. Turnaus pelataan kaukalossa, ja se on vähän kuin kahden päivän minisarja, Aallikko selittää.

– Viime vuonna taisimme olla toisia, hän muistaa.

Aallikko on nuoreksi jalkapalloilijaksi nähnyt maailmaa hyvinkin paljon. Hän siirtyi kasvattajaseurastaan Imatran Palloseurasta unkarilaisen akatemiajoukkueen Honvédin riveihin tammikuussa 2012, josta matka jatkui syksyllä 2013 Levadian riveihin.

Aallikolla on sopimus Levadian kanssa vielä kahdesta seuraavasta kaudesta.

Christos Zavros
Twitter @CZavros