Hongan ex-puolustaja lähellä sopimusta Norjaan

© Kuva: Juha Tamminen

FC Honkaa viime kaudella edustanut Henri Aalto on lähellä sopimusta Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Fredrikstadin kanssa.

Fredrikstad kiinnostui Aallosta hänen pelattua Suomen sopimuksettomien pelaajien maajoukkueessa Oslon FIFPro Winter Tournamentissa.

– Fredrikstadin valmentaja (Håkon Wibe-Lund) oli katsomassa turnausta ja pyysi tulemaan heidän harjoituksiinsa näytille. Niinpä matkustin suoraan Oslosta viikoksi sinne.

– Vedimme tosi tiukan treeniviikon, ja kaikki meni hyvin. Sopeuduin mielestäni nopeasti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Sain kiitosta taktisesta valmiudestani ja ongelmanratkaisukyvystä sekä johtajuudesta, Aalto kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Tällä viikolla Wibe-Lund ilmoitti Suomeen palanneelle Aallolle haluavansa espoolaislähtöisen puolustajan riveihinsä. Fredrikstad on kärsinyt viime vuodet erittäin pahoista talousvaikeuksista, ja raha saattaakin vielä nousta siirron esteeksi.

– He tarvitsevat kaksi topparia, joista minä olisin toinen. Johtokunta on kuitenkin luvannut toistaiseksi rahat vain yhteen. Seura katselee Tippeliganin (Norjan pääsarja) suuntaan, koska haluavat toisen olevan jo paikalliseen pelityyliin tottunut.

Aalto on keskustellut myös muutamien Veikkausliigaseurojen kanssa, mutta ulkomaille siirtyminen houkuttelee.

– Valmentaja pyysi minua odottamaan ensi viikkoon ennen kuin teen sopimusta muualle. Jos rahoitus järjestyy, niin haluaisin siirtyä Fredrikstadiin, Aalto toteaa.

Matti Heikkilä


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?