Ilves nousee Veikkausliigaan! – MYPA:lla vielä valitusoikeus paikan menettämisestä

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomen Palloliiton (SPL) liigalisenssikomitea on saanut päätökseen Veikkausliigalisenssikäsittelyn kaudelle 2015.

Lisenssikomitea pyysi lisäselvityksiä 22.12.2014 MYPA:lta, TPS:lta ja Ilvekseltä 8.1. mennessä. Torstaina (8.1.) alkaneessa kokouksessa käsittelyssä olivat määräaikaan mennessä saapuneet MYPA:n ja Ilveksen lisäselvitykset. Lisäksi kokouksessa kuultiin molempien seurojen edustajia.

MYPA:n resurssien ei katsottu olevan riittävällä tasolla

MYPA:n lisäselvitykset eivät riittäneet vakuuttamaan lisenssikomiteaa siitä, että seuralla olisi taloudelliset edellytykset selviytyä Veikkausliigakaudesta 2015. Lisenssikomitea jätti lisenssimääräysten perusteella lisenssin myöntämättä MYPA:lle. Seuralla on mahdollisuus valittaa päätöksestä kymmenen päivän kuluessa Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Ilves täytti lisenssivaatimukset

Palloliiton liittohallituksen aiemmin liigan täydennysmenettelyyn nimeämä Tampereen Ilves täytti lisenssimääräysten edellytykset. Lisenssikomitea päätti myöntää seuralle Veikkausliigalisenssin kaudelle 2015. MYPA:lla on mahdollisuus hakea Palloliiton liittohallitukselta sarjapaikan siirtoa alemmalle sarjatasolle.

Suomen Palloliitto tiedottaa myöhemmin Veikkausliigaa alempien sarjatasojen täydennysmenettelystä. Palloliiton liigalisenssikomitea koostuu riippumattomista asiantuntijajäsenistä.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!