Ilves vahvistui entisellä Huuhkaja-pelurilla: ”Tärkeä palanen, kun tavoitteenamme on liiganousu”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilves saa kokeneen paluumuuttajan riveihinsä, kun Jussi Kujala pukee Ilveksen peliasun jälleen päällensä kahden KuPS:ssa vietetyn kauden jälkeen.

31-vuotias Kujala oli nostamassa Ilvestä Ykköseen kauden 2012 päätteeksi. Silloin Neljässä ottelussa syntyi silloin kaksi maalia. Nyt mies haluaa olla jälleen mukana Ilveksen seuraavassa haasteessa, mikä on liiganousu. Sopimus kattaa seuraavan kauden.

– Saamme todella paljon kokemusta ja pelitaitoa kerralla. Meillä rupeaa olemaan äärimmäisen kova joukkue puolustuksessa ja keskikentällä, mihin Jussiakin kaavailen. Jussi tulee olemaan yksi tärkeä palanen, kun tavoitteenamme on liiganousu, Ilves-luotsi Keith Armstrong kommentoi seuran kotisivuilla.

Ilveksestä maailmalle

Kujala lähti aikoinaan Ilveksestä Ajaxin junioriakatemiaan. Ajaxissa vierähti yhteensä neljä vuotta. Hän teki paluun Suomeen ja liigaan 2004.

Liigassa hän pelasi viisi kautta, minkä jälkeen matka jatkui jälleen Hollantiin De Graafschapin riveihin. Lopullinen paluu Suomeen tapahtui kauden 2012 lopussa. Ilveksen kasvatti on pelannut kotoisessa liigassa 155 ottelua TamUn, KuPS:n ja TPS:n riveissä tehden niissä 10 maalia. Kujalan viime kausi KuPS:ssa jäi torsoksi loukkaantumisen vuoksi. Hän pelasi vain kuudesti kauden lopussa.

Kujala on edustanut Suomen maajoukkuetta jokaisessa ikäluokassa ja pelannut niissä yhteensä 67 kertaa. Aikuisten tasolla maaotteluita on kertynyt 9 kappaletta, joista 4 on A-maaottelua.

Ilves palaa tositoimiin joululoman jälkeen maanantaina. Tällä hetkellä kasassa on 18 pelaajasopimusta.

Sopimuspelaajat: Mika Hilander, Gustav Långbacka, Antti Kuusinen, Antti Hynynen, Topias Järvelä, Tatu Miettunen, Tomi Petrescu, Lauri Ala-Myllymäki, Ibrahim Köse, Mika Lahtinen, Henri Malundama, Jaakko Juuti, Jaakko Rantanen, Jonne Hjelm, Heikki Aho, Samu Nieminen, Eero Korte ja Jussi Kujala.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.