Huuhkajien maalivahti Niki Mäenpää joutuu aloittamaan valmistelut kevätkierrokseen takamatkalta. Mäenpää sairastui joulun pyhinä keuhkokuumeeseen ja hän on vasta tekemässä paluuta joukkueensa VVV-Venlon harjoituksiin. Mäenpää aikoo tutkituttaa itsensä kunnolla, sillä keuhkokuume oli jo toinen vähän ajan sisällä.

– Sain ensimmäisen keuhkokuumeen vähän ennen Unkari –ottelua lokakuun lopulla. Siitä toipuminen vei aikaa. Nyt sama tauti iski jo toisen kerran. Pitää käydä eri testeissä tutkimassa, että onko kyse vain sattumasta ja huonosta tsäkästä vai jostain muusta, Mäenpää sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Eihän tämä ihan tavallista ole, kaksi kertaa tuollainen tauti näin lyhyen ajan sisällä. Kova kuume imee mehut, joten vie aina aikaa tulla takaisin huippukuntoon.

Mäenpää on kuitenkin pikkuhiljaa palaamassa harjoituksiin. Pelikunnossa hän uskoo olevansa Hollannin toiseksi korkeimman sarjan avauspelissä ensi viikon lopulla.

– Loppuviikosta olisi tarkoitus palata joukkueharjoituksiin. Jos saan hyvän harjoitusviikon alle eikä testeissä löydy mitään ihmeellistä, uskon, että olen pelikunnossa kevätkierroksen avauspeliin.

– Siitä alkaa toivon mukaan hyvä kevät niin Hollannin sarjassa kuin maajoukkueessa. Kummassakin tulokset eivät olleet syksyllä sitä, mitä toivottiin. Mutta kummankin joukkueen kanssa on täysin mahdollista kääntää kurssi keväällä.

VVV-Venlo lähtee kevätkierrokselle sijalta 11. Hollannin nousukarsintasysteemi on kuitenkin varsin väljä, joten hyvällä loppukirillä joukkue voi vielä nousta taistelemaan sarjanoususta. Huuhkajien osalta pelit karsinnan merkeissä jatkuvat maaliskuussa.

– Nyt pitää pysyä ehjänä ja pelata hyvä kevät. Pelattavaa on keväällä paljon, niin sarjassa kuin maajoukkueessa. Meillä on nyt kolme tappiota maajoukkueessa putkeen ja se pitää katkaista heti. Meillä on vielä täydet saumat ihan mihin vain, Mäenpää muistutti.

Matti Heikkilä