Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut Helsingin IFK etsii edelleen vahvistuksia ensi kauden pelaajaryhmäänsä.

HIFK testaa tällä hetkellä ulkomaalaispelaajaa. Näyttöjä helsinkiläisjoukkueelle antaa kamerunilainen Barth-Luther Mouafo, joka on saapunut Suomeen Yhdysvalloista, Pohjois-Carolinan yliopistojoukkueesta Gardner-Webbistä.

Mouafo, 19, pystyy pelaamaan sekä keskuspuolustajana että alempana keskikenttäpelaajana. Hän pelasi viime kaudella Gardner Webbin joukkueessa seitsemässä ottelussa, mutta vain kolmessa avauskokoonpanossa.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä on aikaisemmin kertonut seuran etsivän ainakin yhtä keskuspuolustajaa leventämään kapeaa toppariosastoa. Mouafon lisäksi kyseiselle pelipaikalle on tyrkyllä myös FC Lahdessa viime kaudella pelannut Pyry Kärkkäinen, joka harjoittelee edelleen joukkueen mukana.

Sen sijaan HIFK ei tarjoa sopimusta Veikkausliigan kaksinkertaiselle maalikuninkaalle, hyökkääjä Juho Mäkelälle.

HIFK passitti muutamia pelaajia pihalle harjoitusringistään noin viikko sitten, sillä seurajohto haluaa kasata joukkueen yhteen ja tiivistää rinkiä mahdollisimman nopeasti ennen Veikkausliigan alkamista huhtikuussa. Mäkelän tavoin myös kuntoaan joukkueen kanssa ylläpitänyt Moshtagh Yaghoubi joutui lähtemään muualle.

HIFK avaa kautensa Veikkausliigassa kotiottelulla 12. huhtikuuta Vaasan Palloseuraa vastaan.

Christos Zavros
Twitter @CZavros