Huuhkaja-pelaajan seura aloittaa cup-urakkansa Ruotsissa: ”Lyhyt matka europeleihin”

© Kuva: Juha Tamminen

BK Häckenin ja Suomen A-maajoukkueen laitapuolustaja Kari Arkivuo on valmis tällä viikolla alkaviin Ruotsin cupin otteluihin.

Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelaava BK Häcken pelaa ensimmäisen Ruotsin cupin ottelunsa keskiviikkona Österiä vastaan. Kolme päivää myöhemmin lauantaina vastassa on Huddinge, viikko siitä eteenpäin Mjällby.

Häckenin suomalaispuolustaja Kari Arkivuo on mielissään cupin alkamisesta.

– Se on mielestäni hyvä juttu. Merkityksellisiä otteluita. Siitä on lyhyt matka europeleihin. Kyllä se on tärkeä, näen sen hyvänä, Arkivuo sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Se valmistaa myös Allsvenskaniin, pelaaja jatkaa.

Häcken palasi viime torstaina takaisin Ruotsiin Yhdysvalloista, Miamista, jossa joukkue leireili jokavuotiseeen tapaan kahden viikon ajan. Kerta oli Arkivuolle jo neljäs.

Ennen leirin alkua Arkivuo kärsi nivusvaivasta. Hän huilasi vamman takia leirin ensimmäiset viisi päivää, mutta ehti silti pelata kahdessa harjoitusottelussa leirin loppupuolella.

Nyt Lahden Kuusysin kasvatti vakuuttaa nivusensa olevan parantunut lähes täysin.

– Nyt kunto on ihan hyvällä mallilla. Vähän raskaat jalat oli leirin lopussa, mutta nyt alkaa pre-season olemaan loppusuoralla ja Ruotsin cup alkaa, joten alamme keventää treenejä, Arkivuo kertoo.

Arkivuo ei osaa sanoa, onko Häckenin joukkue viime kautta vahvempi. Pari hyvää pelaajaa on talven aikana lähtenyt muualle, mutta mukaan on liittynyt luonnollisesti myös uusia naamoja.

– Vähän vaikea sanoa. Mielenkiintoinen ryhmä meillä on kasassa. Kokeneita ja sitten nuoria lupauksia. Ainahan sitä lähtee muutama tärkeä pelaaja. Nytkin yksi kaveri lähti Malmöön, ja sinne Roman Eremenkon seuraan (TsSKA Moskovaan) lähti yksi nuori hyökkääjä. Siinä isoimmat menetykset.

– Potentiaalia kyllä löytyy, Arkivuo painottaa.

31-vuotias Kari Arkivuo on edustanut Häckeniä kesästä 2010 lähtien. Hän siirtyi ruotsalaisseuraan loppuvuoden kattavalla sopimuksella Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavasta Go Ahead Eaglesin joukkueesta.

Vuoden 2013 marraskuussa Arkivuo solmi Häckenin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää hänet seurassa vuoteen 2017 saakka.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.