Huuhkajapuolustaja Jukka Raitala on urallaan Suomesta lähdön jälkeen ehtinyt kokea Saksan, Espanjan ja Hollannin sarjat ja sunnuntaina on mitä todennäköisimmin edessä debyytti Tanskan Superliigassa FC Vestsjællandin riveissä.

Heerenveenissa Hollannissa niukalle peliajalle jäänyt Raitala purki sopimuksensa seuran kanssa tammikuussa ja allekirjoitti uuden Tanskaan helmikuun alkupuolella.

– Reilu pari viikkoa olen nyt ehtinyt olla mukana ja tosi hyvältä on tuntunut. Alusta saakka oli selvää, että minut todella haluttiin tänne ja se oli iso ja tärkeä asia ratkaisussani, Raitala kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Joukkueessa on aika paljon kokeneita yli kolmekymppisiä kavereita ja minut on otettu todella hyvin vastaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]On ihan selvä, että meidän pitää alkaa myös voittaa otteluita.[/nosto]Alusta lähtien kesään saakka ulottuvan sopimuksen solmineelle Raitalalle on ollut selvää mikä on kevään tehtävä. FCV majailee ennen kevätkauden alkua putoamisviivan väärällä puolella, tosin niukasti. Slagelselaisseuralla on kevään osalta vain yksi päämäärä.

– Sekä seuralle että koko kaupungille on todella tärkeää, että pysytään pääsarjassa. Jokainen peli keväällä on todella tärkeä sitä ajatellen. Uskon ja toivon, että pystyn itse auttamaan myös tavoitteen saavuttamisessa, Raitala toteaa.

Raitala on viikon tuskaillut lievän nivusvaivan kanssa, mutta uskoo olevansa valmis pelaamaan sunnuntaina kauden jatkuessa FC Københavnin vieraana.

– Nyt ottelun aattona tuntuu ainakin ihan hyvältä, Raitala kertoi.

– Kukaan tuskin odottaa meiltä sunnuntaina mitään ja paineet ovat varmasti FCK:lla. Emme me silti lähde hakemaan muuta kuin jotain tuomisia Kööpenhaminasta. Paljon on keskitytty puolustuspelaamiseen, mutta on ihan selvä, että meidän pitää alkaa myös voittaa otteluita. Sunnuntaina pistekin olisi kuitenkin hyvä saavutus, linjaa Raitala.

Matti Heikkilä