Jari Litmanen hylkäsi Liverpoolin kosiskelut kahdesti ennen siirtymistään – ”Se oli viimeinen mahdollisuus”

© Kuva: Getty Images

Jari Litmanen hylkäsi Liverpoolin kosiskelut kahdesti ennen kuin lopulta suostui seuran kutsuun.

Suomen legendaarisimpiin jalkapalloilijoihin lukeutuva Litmanen oli torstaina paikalla Nivean ja Liverpool FC:n välisen yhteistyösopimuksen julkistamistilaisuudessa Helsingissä.

Litmanen, 43, siirtyi englantilaisjätin riveihin FC Barcelonasta kaudeksi 2001. Hän paljasti torstaina, että hylkäsi Liverpoolin kaksi ensimmäistä pelaajasopimustarjousta, ennen kuin lopulta päätti siirtyä seuraan.

– Olin jo kaksi kertaa Liverpoolille sanonut, etten tule sinne. Tässä vaiheessa tilanne oli se, että jos sanon ei, niin sen jälkeen minua ei sinne enää kysytäkään, Litmanen muisteli.

– Se oli oikeastaan viimeinen mahdollisuus ja minulle sopi erittäin hyvin liittyä joukkueeseen. Olin aikaisemmin kieltäytynyt koska ajattelin, että olen seuran fani, eikä minun tarvitse välttämättä mennä sinne pelaamaan.

Olin jo kaksi kertaa Liverpoolille sanonut, etten tule sinne.

Litmanen kertoi samalla, että hänen suosikkiseuransa nuorempana oli juuri Liverpool.

– Kyllä se pitää paikkansa. Olen ollut ihan pikkupojasta asti kova Liverpool-fani. Edelleenkin kannatan Liverpoolia.

Litmasen mukaan muutto Espanjasta Liverpooliin sisälsi omat pienet haasteensa.

– Se olisi ollut helpompaa, jos olisin muuttanut Englantiin, mutta kun muutin Liverpooliin niin se oli tietynlainen shokki, Litmanen vitsaili.

– Jokaisessa maassa on eroja ja jokaisessa kaupungissa on eroja. Myös jokaisessa joukkueessa on eroja. Mitään näitä siirtymisiäni ei oikein voi verrata. Se oli itselleni kuitenkin henkilökohtaisesti iso asia siirtyä Liverpoolin, koska olin aina seuraa kannattanut.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?