Miten käy MYPA:lle? – ”Tyytyväisiä ihmisiä ei näiltä kulmilta löydy”

© Kuva: Juha Tamminen
Arsenal - Brighton! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Myllykosken Pallo-47:n ensi kauden sarjataso on edelleen mysteeri.

Ilman lisenssiä ensi kauden Veikkausliigassa jäänyt MYPA odottaa edelleen vastausta Urheilun oikeusturvalautakunnalta, jolle seura teki valituksen Palloliiton liigalisenssikomitean tekemästä päätöksestä. Liigalisenssikomitea katsoi MYPA:n heikon taloudellisen tilanteen olevan lisenssin myöntämisen esteenä.

Palloliiton liittohallitus hyväksyi puolestaan myöhemmin MYPA:n hakemuksen pelata kaudella 2015 Ykkösessä. Myöhemmin myös liiton lisenssihallinto myönsi kouvolalaisseuralle lisenssin Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Vaikeuksia on tällä hetkellä meillä, mutta niin on varmasti muillakin.

MYPA:n hallituksen puheenjohtaja Matti Tiihonen valotti SuomiFutis-sivustolle seuran nykyistä tilannetta.

– Meillähän on normaalisti myönnetty lisenssi Ykköseen, sen mukaan me tänä päivänä elämme. Edelleenhän tässä tarkastetaan tietysti pelaaja- ja talousresursseja. Luulen, että aika moni muu seura joutuu sitä tällä hetkellä tekemään, Tiihonen sanoo.

– Vaikeuksia on tällä hetkellä meillä, mutta niin on varmasti muillakin, hän jatkaa.

Jalkapallopiireissä on liikkunut huhuja siitä, että MYPA:n edustusjoukkue saattaisi lopettaa toimintansa kokonaan. Tiihonen kuitenkin kiistää asian.

– Meillä on ryhmä mikä harjoittelee edelleen ihan normaalisti, se toimii. Huhuja varmaan liikkuu ja niitä tulee ja menee, mutta en mene sanomaan, että tässä noin vain lopetetaan. Sehän on iso päätös eikä siitä ole mitään yhtä kantaa tehtykään. Jos tällainen päätös tehdään, niin siihen täytyy olla erityisen painavat syyt, Tiihonen linjaa.

Tiihosen mukaan Urheilun oikeusturvalautakunta käsittelee seuraavan kerran MYPA:n valitusta keskiviikkona. Sarjapaikka ensi kauden Veikkausliigassa vaikuttaa lähes mahdottomalta ajatukselta nyt, kun otteluohjelmakin on jo julkaistu. Kouvolassa ei ole kuitenkaan vielä heitetty kirvestä kaivoon. Toivoa on vielä.

– Prosessi on kesken. En usko, että asian käsittely etenee helmikuuta pidemmälle.

Tiihonen lisää, että sekä seuran organisaatio että kannattajat ovat olleet todella allapäin veikkausliigapaikan menetyksen takia. Varsinkin MYPA:n toimistoväki on elänyt henkisesti kovia aikoja selvitellessään ratkaisuja ongelmiin.

– Tämä koko tapahtumasarja on tietysti ollut inhottava, rassaava ja hankala käsitellä. Tyytyväistä ihmistä ei varmaan näiltä kulmilta löydy, Tiihonen sanoo.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Arsenal - Brighton! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!