HIFK:n viime kauden Vuoden pelaajaksi valittu laitapuolustaja Matias Hänninen ei ihmettele tähtirintojen menestystä Liigacupissa.

HIFK selvitti Liigacupin alkulohkon ottelunsa tyylikkäästi. Tuloksina neljästä ottelusta oli yksi tappio, yksi tasapeli ja kaksi voittoa. Viimeisin ottelu pelattiin viime lauantaina, kun tähtirintojen joukkue nöyryytti FC Interiä Talin jalkapallohallissa kauden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa peräti 6-0-voitolla.

HIFK:n kaikissa neljässä Liigacupin ottelussa pelannut Matias Hänninen, 23, ei ole alkuunkaan yllättynyt siitä, että HIFK suoriutui Liigacupin alkulohkostaan niin hyvällä menestyksellä ja on jo varmistanut jatkopaikkansa D-lohkosta yhdessä Interin kanssa.

– Tulokset eivät yllätä minua pätkääkään, sillä treeneissä on ollut loistava meininki ja ollaan hitsauduttu jo näinkin lyhyessä ajassa tiiviiksi joukkueeksi, Hänninen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Hänninen on nauttinut kovatasoisempien otteluiden pelaamisesta. Viime kaudella laitapuolustaja luuti HIFK:n kaikki ottelut Ykkösessä alusta loppuun yhtä lukuun ottamatta, ja otti jo silloin suuria askelia eteenpäin urallaan. Hännisen mukaan Veikkausliigan ja Ykkösen välillä on pelillisesti suuriakin eroja.

– Kyllä on jo talven peleissä huomannut, että tilaa ja aikaa on paljon vähemmän kuin divarissa ja virheistä rankaistaan armottomasti. Erittäin mahtavaa on ollut pelata hyviä joukkueita vastaan, sillä tässä huomaa, että niin itse kuin joukkuekin kehittyy peli peliltä. Tämä on hienoa aikaa, Hänninen sanoo.

[nosto tasoitus=”oikea”]Oma ja joukkueen tavoite on olla parempi kuin koskaan, joten ei vielä todellakaan voi tyytyä tähän.[/nosto]HIFK:n hyvistä esityksistä huolimatta Hänninen painottaa, ettei joukkue ole vielä saavuttanut parasta peliään. Paljon pitää vielä tapahtua ennen huhtikuun sarja-avausta.

– Oma ja joukkueen tavoite on olla parempi kuin koskaan, joten ei vielä todellakaan voi tyytyä tähän. Jokaisella on älytön motivaatio ja draivi treeneissä, joten aina on laitettava parastaan.

Kontulan Urheilijoiden kasvatti vaatii jatkuvasti enemmän myös itseltään. Hän tietää, että parannettavaa löytyy.

– Oma peli on kehittynyt samalla tavalla kun joukkueen, eli paremmin ja paremmin on mennyt koko ajan. Otteluiden alut ovat olleet joistakin syistä vaikeita, joten kun alku saadaan paremmaksi ja turhat ryntäilyt pois, niin kyllä tästä hyvä tulee, Hänninen linjaa.

Hänninen palkittiin siis viime kauden päätteeksi HIFK:n kauden parhaana pelaajana. Hän siirtyi seuraan kaudeksi 2010, jolloin joukkue pelasi vielä Kakkosessa. Hän pelasi vielä 2011 kasvattajaseurassaan KontU:ssa muutaman ottelun miesten Kolmosessa lainasopimuksella suorittaessaan varusmiespalvelusta.

Christos Zavros
Twitter @CZavros