Kun suomalainen Teemu Pukki tekee Tanskassa maalin, se on uutinen myös Suomessa.

Kun japanilainen Mike Havenaar teki maaleja Hollannin pääsarjan Vitessessä, ne olivat uutisia myös Japanissa.

– Kun japanilainen tekee ulkomaiden sarjoissa maalin, se menee Japanissa lehtiin ja telkkariin. Toivottavasti nimeni näkyy japanilaisessa mediassa tällä kaudellakin, Havenaar virnistää SuomiFutis-sivustolle.

Hollannissa maaleja syntyi kaikkiaan 26, ja maajoukkueessakin Havenaar on osunut neljästi.

Hyvät kontaktit Japaniin luonut HJK tavoitteleekin selkeästi jonkinlaista jalansijaa nousevan auringon maassa. Seura perusti hiljattain japaninkielisen Twitter-tilin, jolla on jo toista tuhatta seuraajaa, joista valtaosa näyttäisi olevan nimenomaan japanilaisia.

194-senttisen Havenaarin lisäksi Klubissa pelaa alkavalla kaudella 167-senttinen japanilaislaituri Atomu Tanaka.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant