Italiassa häly ulkomailla syntyneiden maajoukkuekutsuista: ”En näe sitä ongelmana”

© Kuva: Getty Images

Italiassa on noussut hälyä, kun päävalmentaja Antonio Conte nosti ryhmäänsä kaksi ulkomaista syntyperää olevaa pelimiestä maajoukkueeseen. He ovat Sampdorian Eder ja Palermon Franco Vasquez, jotka ovat kotoisin Brasiliasta ja Argentiinasta, mutta ovat saaneet maan edustusoikeuden.

Inter Milanin päävalmentaja Roberto Mancini muun muassa on ollut kriittinen muualla syntyneiden pelimiesten nostamisesta maajoukkuerinkiin. Italiassa asia ei ole kuitenkaan mitenkään erityinen. Aiemmin vastaavia pelaajia ovat olleet mm. Mauro Camoranesi, Thiago Motta ja Amauri.

Juventus-toppariAndrea Barzagli ei näy nykytilanteessa ongelmaa.

– En sanoisi ulkomailla syntyneiden pelaajien olevan ongelma maajoukkueessa. Heitä on aina ollut ja tähän asiaan on kansainvälisiä sääntöjä. Jos jotkut pelaavat ovat niiden perusteella valittavissa ja heidät valitaan, on taustalla heidän erinomainen menestyminen liigassa. He ovat siten ansainneet paikkansa ”Azzurrin” paidassa, Soccerway-sivustolla siteerattiin miestä.

– En näe tässä syytä kiistaan. Näin on aina ollut ja emme tosiaankaan ole ainoana maajoukkueena tekemässä tätä. Jos he pystyvät auttamaan meitä menestymään, ovat he tervetulleita.

Kotimaan juniorityöhön pitää yhä satsata

Samaan hengenvetoon Barzagli kuitenkin toivoo seuroilta mahdollisuuksia myös nuorille italialaistalenteille.

– Toivon että sekä maajoukkueessa että myös seurajoukkueissa annetaan mahdollisuuksia nuorille italialaislupauksille. Ehkä välillä ylikäytämme ulkomaalaisia, jotka eivät ole kummoisia vahvistuksia ja italialaiset istuvat heidän vuokseen vaihdossa.

– Antaisin mieluummin mahdollisuuden omille lupauksille, antaen heille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä mestareiksi.

Italia kohtaa Bulgarian EM-karsintapelissä lauantaina ja Englannin ystävyysottelussa seuraavana tiistaina.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!