Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAn rankingia seurataan Suomessakin tarkoin, mutta harva kelaa listaa loppuun saakka. Viimeiseltä 209. sijalta löytyy Bhutan, virallisesti siis ”maailman huonoin maajoukkue”. Bhutan kuitenkin vähät välitti rankingeista avaamalla Aasian MM-karsinnat 1-0-voitolla Sri Lankasta.

Vieraskentältä Colombosta haettu voitto villiinnytti vain kolme voittoa kaikista maaotteluistaan koskaan aiemmin ottaneen Bhutanin ja erityisesti ratkaisumaalin piskuiselle Himalajan vuoristovaltiolle iskeneen Tshering Dorjin.

– Tämä on erittäin hieno hetki elämässäni. Tätä hetkeä olen odottanut… Se oli mahtava paikka tehdä maali, Dorji hehkutti The Guardianin mukaan.

Bhutanin voitto sai jopa FIFAn puheenjohtajan Sepp Blatterin innostumaan.

– Mahtava, historiallinen hetki, twiittasi Blatter.

Historiallinen myös sinänsä, että Bhutan on maailman ainoa maa, joka ei ole koskaan menettänyt pistettäkään MM-karsinnoissa. Ottelu oli tällä tasolla maalle ensimmäinen.

Aasian MM-karsinnoissa kirjattiin enemmänkin historiaa, sillä Brunei otti ensimmäisen MM- karsintavoittonsa koskaan kaatamalla Taiwanin 1-0. Myös Itä-Timor kirjasi historiansa ensimmäisen karsintavoiton kaatamalla Mongolian komeasti 4-1.