Vesa Vasara HJK:n valmennusvastuussa: ”Erinomainen mahdollisuus kehittyä”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo kuuluu päätyönsä ohella myös Suomen jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Huuhkajien ollessa koolla Klubin valmennusvastuu lankeaa Vesa Vasaralle.

Tällainen tilanne on käsillä juuri nyt, kun Huuhkajat matkusti varhain tiistaiaamuna Lontoon lähelle Marlown pikkukylään valmistautumaan sunnuntaiseen EM-karsintaotteluun Pohjois-Irlantia vastaan.

– Iso kuva on tietysti suunniteltu jo aiemmin. Käymme myös aina etukäteen tarkasti läpi, mitä Bana haluaa viikolla tapahtuvan. Sitten minä teen yksityiskohtaisen suunnitelman, ja hyväksytän sen hänellä, Vesa Vasara kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Vasara jakaa harjoitusten jalkapallo-osiot itsensä ja Toni Koskelan kesken. Tämän lisäksi fyysinen valmentaja Jaakko Piensoho ja maalivahtivalmentaja Ville Wallen hoitavat normaaliin tapaan omat vastuualueensa.

– Olemme Banan kanssa päivittäin yhteydessä vähintään sähköpostin välityksellä. Lähetän hänelle ainakin toteutuneet harjoitteet, päivitetyn harjoitustilaston sekä ranskalaisin viivoin oleelliset huomiot päivän tapahtumista.

Päävalmentajan poissaololla on monenlaisia vaikutuksia.

– Tämä on itselleni erinomainen mahdollisuus kehittyä. Joudun olemaan vastuussa harjoittelun suunnittelusta ja toteuttamisesta. Positiivista on myös se, että Bana pääsee näkemään muutakin toimintaa. Hän on huippuympäristössä kehittymässä ja imemässä uusia ärsykkeitä,

– Haasteena minulla ja Tonilla on puolestaan päivittäisen vaatimustason ylläpito, Vasara näki.

Päävalmentajan lisäksi HJK:lla on aina paljon pelaajia eri maajoukkueiden mukana, tälläkin viikolla Huuhkajissa neljä, yksi U21-maajoukkueessa ja peräti kuusi U18-ikäryhmän mukana. Joukkueen harjoitusvahvuus on sen takia pieni: 10 kenttäpelaajaa ja maalivahdit.

– Tämä on asia mikä pitää vain hyväksyä. Täällä olevien pelaajien pitää nähdä tämä mahdollisuutena keskittyä enemmän yksilöasioihin ja ottaa ajasta kaikki irti.

– Omien kehityskohteiden lisäksi teemme osajoukkueena asioita. Esimerkiksi loppuviikosta saamme puolustuslinjan kasaan, ja voimme harjoitella sen toimintaa, Vasara totesi.

Matti Heikkilä


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.