Arsenal-luotsi Arsene Wenger sai hyviä uutisia kauden huipentavia viikkoja ajatellen, kun neljä pitkäaikaispotilasta liittyy taisteluun peliajasta.

Mikel Arteta, Jack Wilshere, Abou Diaby sekä Mathieu Debuchy ovat kaikki pelikunnossa. Kolme ensimmäistä pelasi runsaasti viikolla U21-joukkueen ottelussa ja Debuchy esiintyi viime viikolla harjoituspelissä ilman ongelmia.

– He [Arteta, Wilshere ja Diaby] pelasivat tiistaina ja pysyivät kunnossa. He ovat hyvällä fyysisellä tasolla ja he ovat käytettävissä tästä hetkestä lähtien toivottavasti kauden loppuun saakka, Wenger kertoi Arsenalin kotisivuilla.

– Debuchy on myös kunnossa. Hän ei pelannut tiistaina, koska voin käyttää vain kolmea yli 21-vuotiasta pelaajaa [U21-sarjan peleissä]. Hän on fyysisesti kunnossa ja valmis pelaamaan. Häneltä toki puuttuu pelituntumaa, mutta lääketieteellisiä esteitä ei ole.

Yksi varma poissaolija, kaksi epävarmaa

Maalivahti Wojciech Szczesnyllä sekä toppari Laurent Koscielnyllä on pientä vaivaa ja heidän kuntoutumisensa lauantain Burnley-otteluun on vielä epävarmaa.

Alex Oxlade-Chamberlain on ainoana pelaajistosta varmuudella vielä sivussa pari viikkoa, mutta muuten ryhmä on pelikuntoinen.

Arsenal on jo noussut Valioliigassa kakkoseksi alkuvuoden upeiden otteiden jälkeen. Tykkimiehet ovat edenneet Englannin cupissakin jo välierävaiheeseen.