Jukka Raitala taistelee seuransa FC Vestsjaelland kanssa europaikoista torstaina.

Täksi kaudeksi FC Vestsjaelland siirtynyt puolustaja Jukka Raitala on torstaina kovan haasteen edessä, kun hän kohtaa joukkueensa kanssa HJK:n kanssa viime kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheessa samaan aikaan pelanneen FC Kööpenhaminan Tanskan cupin loppuottelussa.

– Cupin finaali on täällä kuulemma hieno ja suuri tapahtuma, en itsekkään ole liian usein finaaleissa pelannut. Pelin luonne lienee hieman erilainen, sillä Köpis pelaa kotikentällään, jossa he ovat todella vahvoja. Yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista, ja vaikka sarjassa piste-eroa on kolmekymmentä pinnaa, niin laitamme kaikki peliin torstaina ja taistelemme voittajina kotiin!, Raitala sanoo pelaajatallinsa OrsaSportin sivuilla.

Cupin finaalin lisäksi Vestsjaelland taistelee myös sarjapaikastaan. Se on kuuden pisteen päässä ensimmäisestä tippujasta, kun kierroksia Tanskan liigassa on jäljellä vielä viisi. Vestsjällandilla oli oiva mahdollisuus päästä suuremmalle karkumatkalle sunnuntaina, mutta joukkue hävisi cupin finaalin lämmittelyssä FC Kööpenhaminalle 0-1.

– Peli oli todella tasainen ja tarkka, valmistelua torstaille ehkä. Maalipaikoilla ei pelissä juhlittu ja tappio harmittaa. Olemme saanet edellä olevia kiinni koko ajan ja pelimmekin on parantunut. Kuntopuntarissa olemme edellä takaa-ajettavia ja vaikka piste-ero on suuri, niin uskon, ja on pakkokin uskoa, mahdollisuuksiimme etenkin, kun kohtaamme molemmat joukkueet vielä viimeisillä kierroksilla, Raitala selittää.

Tanskan cupin finaali FC Vestsjaelland-FC Kööpenhamina pelataan helatorstaina 14.5. klo 18 Suomen aikaa.