Tim Väyrysen Viktoria Köln voitti eilen Saksan nelosdivarin länsilohkon kärkiottelussa Alemannia Aachenin 1-0. Aachenin kotikentällä pelattua ottelua oli seuraamassa 11 800 katsojaa.

– Tosi hieno matsi ja huipputärkeä voitto. Panokset olivat kovat, joten taistelua ja intensiteettiä riitti. Tunnelma stadionilla oli mahtava. Aachenista ei ole kukaan muu hakenut tällä kaudella vierasvoittoa, Väyrynen hehkutti SuomiFutis-sivustolle.

Väyrynen oli aloituskokoonpanossa ja pelasi 65 minuuttia.

– Minulla oli kaksi hyvää puskupaikkaa kulmapotkuista, mutta toinen meni niukasti yli ja toisen maalivahti torjui. Ottelu oli kovaa työtä ja taistelua, ja vaihdolla haettiin tuoreita jalkoja.

Voiton myötä Viktoria nousi sarjakakkoseksi ja on kolme pistettä sarjaa johtavaa Borussia Mönchengladbahin kakkosjoukkuetta jäljessä. Ainoastaan sarjan voittaja pääsee nousukarsintoihin.

– Neljä peliä jäljellä, ja kolme pistettä eroa. Loppuohjelmamme on aika hankala, sillä kohtaamme kaksi putoamiskamppailussa olevaa joukkuetta sekä sarjanelosen Oberhausenin.

– Mönchengladbachin ohjelmaa en tiedä, mutta he ovat hävinneet kaksi viimeisestä kolmesta ottelusta. Lisäksi meidän maalieromme on selkeästi parempi kuin heidän. Kaikki on siis auki, Väyrynen sanoi.

[nosto tasoitus=”oikea”]Muutama peli on mennyt todella hyvin ja muutama jättänyt parannettavaa. Olemme kuitenkin tuloni jälkeen kuroneet kärkeä kiinni koko ajan.[/nosto]Väyrynen pelaa Viktoriassa lainasopimuksella Borussia Dortmundista, jonka kakkosjoukkueessa hänen tilanteensa ajautui umpikujaan. Lainasopimusta voi jo nyt pitää onnistuneena ratkaisuna, sillä Veikkausliigan kauden 2013 maalikuningas on 9 ottelussa tehnyt seitsemän maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä.

– Muutama peli on mennyt todella hyvin ja muutama jättänyt parannettavaa. Olemme kuitenkin tuloni jälkeen kuroneet kärkeä kiinni koko ajan. Sen takia joukkueessa on tosi hyvä tunnelma, joka ruokkii myös omaa onnistumista.

Matti Heikkilä