Suomen maajoukkuetta on kuritettu viime otteluissa nimenomaan keskityksistä tehdyillä maaleilla. Suomen ykkösmaalivahtina tällä hetkellä torjuva Lukas Hradecky ei ota maaleja omaan piikkiinsä. Osumat eivät ole olleet hänen mukaansa torjuttavissa.

Hradecky oli maalilla mm. tappioissa Unkaria ja Pohjois-Irlantia vastaan.

– Yhtään ei ole jäänyt sellainen fiilis. Yleensä heti pelin jälkeen käyn tilanteet läpi ja mietin, olisiko pitänyt tehdä jotain muuta. Ne maalit ovat olleet sellaisia, että en ole voinut mitään. Yleensä analysoin maalin heti siinä tilanteessa ja jälkeenpäin televisiosta näkee sijoittumisen. Ei ole pystynyt tämä turkulainen niihin, hymähtää Hradecky SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Molempien maalienedustoilla pelaamista on nyt teroitettu, kun illan EM-karsintaottelussa vastaan asettuu Unkari.

– Yritän auttaa jätkiä niin paljon kuin pystyn, mutta en voi riskillä lähteä maalilta, jos missaankin keskityksen. Jätkät ovat käyneet läpi niitä, ja treeneissä on ollut Mixun kokoinen hyökkääjä näyttämässä ja opettamassa. Eiköhän puskut ala jäädä minimiin. Treeneissä ei ole tullut maaleja hirveästi, joten toivotaan, että se jatkuu lauantaina.

– Emme ole pystyneet viimeiseen ripaukseen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkään. Emme ole tehneet hirveästi maalejakaan, joten ei silloin voi voittaakaan. Seurajoukkueen taso ei riitä, vaan jokaiselta tarvitaan vähän ekstraa. Se on kylmä fakta. Nämä ovat kovempia pelejä. Kyse on elämästä ja kuolemasta, kun kaikki haluavat kisoihin, sanoo Bröndbyssä lukuisia nollapelejä tällä kaudella torjunut Hradecky.

Huomaako juuri karsintaotteluissa sen, että Tanskan liiga ei kuitenkaan ole Euroopan kovimpia?

– Järjestelmällisesti nämä ovat olleet kovempia pelejä, ja pitää olla enemmän hereillä. Välillä kentällä saattaa tapahtua aivan erikoisia asioita, sillä taitoa on kentällä niin paljon enemmän. Pelaajat ovat parempia, ja esimerkiksi nämä keskitykset tulevat helvetisti kovempaa! En ehdi auttamaan niin paljon kuin Bröndbyssä. Hyökkääjät ovat parempia ja tilanteet tulevat nopeammin.

Suomi kohtaa Unkarin illalla kello 19 alkaen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen