Suomen maajoukkue kävelytti maanantaina viikon ensimmäiseen pressitilaisuuteensa paikallisesti otollisen kattauksen.

Turun Veritas-stadionin uumenissa Viron kohtaamisesta jutteli medialle peräti viisi turkulaislähtöistä pelimiestä: Joni Kauko, Niklas Moisander, Riku Riski, Jere Uronen ja Lukas Hradecky.

Median päähuomio oli kuitenkin kuusikon täydentäneessä miehessä, jota ei liiemmin suomalaisviestimissä ole haastateltu. Nyt suurin osa meistä nauhurinpitelijöistä kokoontui Boris Rotenbergin luo.

Debytointi A-maajoukkueessa 29-vuotiaana ei ole ihan tavallista, mutta tuohon ikään toukokuussa ehtineellä Rotenbergillä ensiesiintyminen saattaa olla edessä tiistaina.

Mixu Paatelainen myönsi pressitilaisuudessa maanantaina, että hän on nähnyt Rotenbergin pelejä vain television välityksellä. Rotenbergien valmentajien kanssa käymänsä keskustelut sekä viime viikon hyvä harjoitusleiri Helsingissä vakuuttivat Mixun nostamaan Rotenbergin rinkiin.

Boris Rotenbergin apuna – ja painolastina – uralla on epäilemättä ollut saman niminen miljardööri-isä. Veli Roman Rotenberg taas on tuttu Jokerien KHL-kuvioista.

Pelkällä nimellä ei kuitenkaan raivata pelipaikkaa Moskovan Dynamosta. Sen Rotenberg on tehnyt, ja siksi hänen soisi saavan tiistaina näyttöpaikkansa. Huuhkajilla kun ei todella ole ylitarjontaa laitapakeista.

Rotenbergin ajatuksia maajoukkue- sekä seurakuvioista on luvassa ennen Viro-ottelua SuomiFutis-sivustolla.

Pekka Mäntylä, Turku
Twitter: @pjmant